Малехів - це Львівська громада: Любомир Зубач закликав не вестися на провокації

18:55 9 листопада 2022 р.

Фото до новини

Малехів залишається важливою частиною Львівської громади. Механізму виконання рішення Верховного Суду щодо виходу села зі складу Львівської МТГ немає.

Про це розповів заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач, пише Dailylviv.com.

«Є прийнятий адміністративно-територіальний устрій, були вибори, люди зробили своє волевиявлення. І змінити це неможливо. Будь-які спроби це реалізувати є антиконституційними і неможливими до виконання. Так, є рішення Верховного Суду. Але, по суті, воно нічого не міняє. Бо рішення суду не зобов’язує до вчинення якихось дій ні Львівську міську раду, ні Львівську обласну військову адміністрацію, ні органи державної влади – Кабмін і Верховну Раду. Тобто, є констатація, але немає жодного зобов’язання до вчинення дій. А це означає тільки одне: Малехів залишається важливою частиною Львівської громади і будь-які заяви ексголови села про те, що він повертається до роботи, – провокація. І цим, я думаю, скоро зацікавляться правоохоронні органи.

Ми виконуємо свій обов’язок. А наш обов’язок – надавати послуги мешканцям Малехова. А провокативними заявами та закликами мають займатися правоохоронні органи», – зазначив Любомир Зубач.

Нагадаємо, 31 жовтня Верховний Суд підтвердив рішення першої інстанції та апеляції, якими скасовано розпорядження Кабінету Міністрів про приєднання села Малехів до Львівської МТГ. Після цього колишній голова Малехова заявив, що вважає себе легітимним головою села та закликав екс-депутатів сільської ради повертатися до роботи.

У Львові влада не визнає рішення адмінсуду у Києві про незаконність включення Малехова до Львівської МТГ (відео)

У Львові знайшли чотири аргументи, щоб не відпустити Малехів на волю

Автобуси вирушатимуть зі Львова до Малехова й Підбірців

Верховний суд України поставив крапку: Дубляни – частина Львівської громади

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dw.de/

 

новобудови Львів