Автобуси вирушатимуть зі Львова до Малехова й Підбірців

13:20 24 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

1 лютого до сіл Малехів і Підбірці розпочнуть курсувати з центра Львова експрес-автобуси.

Про це повідомили в п’ятницю, 24 січня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що відповідні рішення «Про запровадження тимчасового маршруту» були прийняті сьогодні на засіданні виконавчого комітету.

Начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів доповів виконкому: «Прошу підтримати рішення про запровадження тимчасового маршруту до с. Малехів, який курсуватиме від села до вулиця Під Дубом у Львові. На маршруті курсуватиме один автобус пасажиромісткістю не менше 35 пасажирів. Цього достатньо для забезпечення інтервалу 20 хв. Вартість проїзду буде встановлено відповідно до економічно обґрунтованого розрахунку. На зупинках буде розміщено графік руху».

Відповідно до прийнятого рішення ЛК АТП №1 має забезпечити з 1 лютого 2020 року курсування тимчасового автобусного маршруту за схемою «Малехів – вулиця Хмельницького – вулиця Гайдамацька – вулиця Замарстинівська – площа 700-річчя Львова – вулиця Під Дубом – проспект Чорновола – площа 700-річчя Львова – вулиця Замарстинівська – вулиця Л. Долинського – вулиця Хмельницького – Малехів».

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: «Це буде автобус – експрес-таксі, без пільговиків. Тобто усі мають платити і ціна має бути ринкова. Ми спеціально експериментально його запускаємо, щоб зрозуміти економічну доцільність. Також пропоную передбачити, в разі потреби, випуск на маршрут двох автобусів».

Аналогічне рішення було прийнято по запровадженню маршруту до села Підбірці. Проектом рішення виконавчого комітету передбачається, щоб маршрут в с. Підбірці курсував за схемою «площа Різні – вулиця Торгова – площа Князя Ярослава Осмомисла – вулиця Гонти – площа Данила Галицького – вулиця Підвальна – площа Митна – вулиця Личаківська – вулиця Голинського – вулиця Тракт Глинянський – с. Підбірці – вулиця Тракт Глинянський – вулиця Личаківська – площа Митна – вулиця Винниченка – вулиця Підвальна – площа Данила Галицького – вулиця Гонти – площа Князя Ярослава Осмомисла – площа Різні».

Однак, міський голова Львова дав доручення детально проаналізувати схему руху маршруту до села Підбірці, зокрема щодо можливості зміни кінцевої зупинки у Львові. Маршрути наразі курсуватимуть до 30 квітня 2020 року.

Як інформував «ЩЛ», «Львівелектротранс» отримає в лютому 15 «Електронів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів