Російський експорт зріс після повномасштабного нападу Росії в Україну, — ЗМІ

15:29 2 листопада 2022 р.

Фото до новини

Загальний російський експорт різко впав після введення антиросійських санкцій, але деякі країни збільшили закупівлі.

У п'ятірку лідерів за обсягами постачання з РФ увійшла Німеччина, збільшивши імпорт на 38 відсотків. 

Про це із посиланням на газету The New York Times повідомляє Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Загальна вартість товарів, експортованих Росією, зросла після її вторгнення в Україну в лютому, повідомляє New York Times, аналізуючи дані торгівлі. Хоча імпорт з більшості країн до Росії значно скоротився, деякі країни збільшили торгівлю з Росією, особливо Туреччина та Китай.

За даними NYT, збільшення російського експорту є в основному результатом високих цін на нафту і газ. Хоча російська нафта продається більш ніж на 20 доларів за барель дешевше, цього було достатньо, щоб послабити наслідки санкцій і спаду російської економіки. Дані показують, що попри різке скорочення закупівель російської нафти країнами ЄС, Китай та Індія взяли на себе роль основних покупців, закупивши близько 55 відсотків нафти, яку продає Росія.

Попри санкції та торгові обмеження, західним країнам важко замінити ключову сировину, в якій Росія є світовим лідером, включаючи продукти, отримані із заліза, нікелю, пшениці або рослинних олій.

Серед європейських країн зростання торгівлі, попри зниження імпорту, зафіксувала Росія в торгівлі з Бельгією (81%), Іспанією (57%) і Нідерландами (32%). З іншого боку, істотно знизився обсяг торгівлі Росії з Великобританією (79%), Швецією (76%) і США (35%). Попри збільшення імпорту сировини з Росії, загальний обсяг торгівлі з Німеччиною також зменшився (на 3%).

Газета The New York Times повідомила, що загальний російський експорт різко впав після введення антиросійських санкцій, але деякі країни збільшили закупівлі. У п'ятірку лідерів за обсягами постачання з РФ увійшла Німеччина, збільшивши імпорт на 38 відсотків. Лідером є Індія (зростання імпорту з Росією на 413%), другою — Туреччина (+213%), третьою — Бразилія (+166%).

Російські збройні магнати, які не потрапили під санкції Заходу, - дослідження Reuters

Кремлівського тирана треба ізолювати від грошей за продаж нафти і газу

Повне ембарго: Конґрес США заборонив імпорт російських нафти, газу і вугілля

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів