Пальне з Європи, яке подорожчає, на Львівщині купуватимуть з коліс

18:53 4 травня 2022 р.

Фото до новини

Кабінет міністрів 29 квітня підвищив торговельну надбавку на дизпальне і бензини на 40% (близько 2 грн/л) для запобігання дефіциту на автозаправних станціях (акциз на пальне – 0%, ПДВ – 7%).

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Донедавна Росія і Білорусь були найбільшими гравцями українського ринку нафтопродуктів. Чи не кожна мережа АЗС торгувала автогазом, дизелем або бензином російського і білоруського виробництва. На ці країни припадало до 60% нашого ринку. Про це в ефірі телеканалу «Перший Західний» розповів керівник департаменту ПЕК, енергоефективності та ЖКГ Львівської ОВА Богдан Кейван.

Як він зазначив, пошук пального – наразі одна з найголовніших проблем українського ринку нафтопродуктів. Блокада морських портів і зупинка постачань з Росії та Білорусі зруйнували більшість логістичних маршрутів. Руйнація Кременчуцького НПЗ  і нафтобаз в обласних центрах України ситуацію в рази погіршила. 

Війна змусила шукати нові підходити. Мережі не купують великих об’ємів і не заповнюють нафтобази, всі працюють «з коліс» і везуть пальне з Європи. Постачання іде з різних куточків світу. 

Кабінет міністрів 29 квітня підвищив торговельну надбавку на дизпальне і бензини на 40% (близько 2 грн/л) для запобігання дефіциту на автозаправних станціях (акциз на пальне – 0%, ПДВ – 7%). 

«На сьогодні, нафтотрейдери законтрактували певну кількість нафтопродуктів, однак це забере трохи часу. Найближчим часом ситуація з пальним налагодиться. Завдяки законтрактованим обсягам на території Західної Європи проблема з дефіцитом пального на автозаправних станціях буде вирішена найближчим часом, але ціни зростуть», - зазначив Богдан Кейван.

Дефіцит пального: повідомили, коли ліквідують і попередили про подорожчання

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів