Дефіцит пального: повідомили, коли ліквідують і попередили про подорожчання

18:27 29 квітня 2022 р.

Фото до новини

На поточному тижні утворився тимчасовий відчутний дефіцит пального на АЗС в окремих регіонах України. Дефіцит пального в Україні ліквідують упродовж тижня.

Про це заявила міністерка економіки Юлія Свириденко, пише Dailylviv.com.

За її словами, це відбулося внаслідок того, що впродовж останніх трьох тижнів ворог завдавав нищівних ударів по паливній інфраструктурі України. Зокрема, знищений Кременчуцький нафтопереробний завод, який був основним виробником пального в Україні, а також низка великих нафтобаз операторів ринку зі значними запасами пального.

"Уряд з початку війни через Міненерго та Мінекономіки щоденно співпрацює з операторами ринку для забезпечення населення і підприємств нафтопродуктами.

Впродовж наступних 7 днів дефіцит буде ліквідований, оскільки оператори мають законтрактовані обсязі на території Західної Європи. І зараз ми вирішуємо питання їх завезення на територію України.

Дана ситуація призведе до незначного подорожчання нафтопродуктів – це пов’язано насамперед з більшою ціною логістики, через складні маршрути та використання кількох видів транспорту", - зазначила міністерка.

Росія призупинила постачання газу до Польщі

Країни ЄС мусять припинити імпорт нафти й газу з росії: заяв про це замало

Польща вже готова до припинення поставок російської нафти

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів