Немає світла понад 9 годин: Львівобленерго порадило, що робити

11:09 30 листопада 2022 р.

Фото до новини

На Львівщині й надалі діє період вимкнень 4 - 8 - 4 - 8, де чотири години – подання електроенергії, а вісім годин – її відсутність.

Про це інформує Львівобленерго, пише  Dailylviv.com.

У Львові та області тривають аварійні вимкнення відповідно до обсягів, які визначені розпорядженнями «Укренерго». Виділений ліміт навантаження для Львівщини покриває лише 50% загальних потреб області. Це наслідок ворожих обстрілів енергетичної інфраструктури та дефіциту потужності в енергосистемі України. 

Під аварійні вимкнення потрапляють більшість споживачів Львівщини, окрім об’єктів критичної інфраструктури. Графіки вимкнень, які були оприлюднені раніше, не діють

У зв’язку з важкою ситуацією в енергосистемі з переліку критичної інфраструктури вже вилучені низка об’єктів - поліклініки, котельні, станції зв’язку, правоохоронні органи тощо. 

Орієнтовно разова відсутність електроенергії складає вісім годин, далі впродовж чотирьох годин світло буде. Після цього знову - вимкнення на вісім годин. 

Якщо у певний момент ситуація в енергосистемі стає ліпшою і є можливість подати електроенергію на більш тривалий період, енергетики це роблять. 

Можливе збільшення часу вимкнення орієнтовно на годину (8 + 1 год.), зважаючи на необхідність доїзду оперативних бригад до підстанцій.  

Окрім цього, у час повітряної тривоги енергетики не можуть перебувати на енергооб’єктах, адже їх може атакувати ворог. Це теж може збільшити перерву в електропостачанні.

"Якщо світла немає більше 9 годин, або ж сусідні будинки, які вимикають разом з Вашим, вже мають електроенергію, а у Вас немає — ймовірно сталося пошкодження електромереж і про це потрібно повідомити енергетиків",-  наголосили у Львівобленерго.

Укренерго повідомило про ріст потужності генерації: що це дасть

Один з енергоблоків Південноукраїнської АЕС під'єднано до енергомережі, - Кім

Немає світла понад 9 годин: Львівобленерго порадило, що робити

Енергоресурсів, зокрема пального, в Україні достатньо, щоб стабільно пройти зиму, - Шмигаль

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів