50% споживачів Львівщини мають електроенергію, - Козицький

20:19 27 листопада 2022 р.

Фото до новини

Перебоїв з постачанням тепла немає.

Про це повідомив начальник ЛОВА Максим Козицький, пише Dailylviv.com. Подаємо його текст з телеграм-каналу повністю.

"Станом на сьогодні, завдяки титанічній праці наших енергетиків і комунальників та надзвичайників, у Львівській області є можливість подавати світло, воду та тепло у кожну домівку, але в енергосистемі України не вистачає потужності, - заявив Максим Козицький. - Це наслідок масованого ракетного удару, який ворог завдав по всій країні 23 листопада, а також ракетних ударів впродовж наступних днів, які, на щастя, Львівську область оминули!

Нагадаю, усі області живляться від однієї енергосистеми. Тому зараз одночасно користуватися електроенергією та водою можуть 50% споживачів Львівщини. Перебоїв з постачанням тепла нема.

Також відповім на найпоширеніші запитання, які ви пишете мені.

Чому в сусідньому місті/ селі/ будинку навпроти все світиться, а в нас немає світла вже другу добу?

Вимкнення запроваджують всюди. Виняток – об’єкти критичної інфраструктури. До них належать медзаклади, ТЕЦи, насосні станції, військові об‘єкти, об’єкти, які забезпечують подачу води, зв'язок, сервери, зберігання ліків, органи правопорядку. До об’єктів критичної інфраструктури на Львівщині належать 25% споживачів «Львівобленерго». Якщо будинок живиться від однієї лінії з такими об‘єктами, живлення у ньому також не виключатимуть.
І ще одне щодо «будинку навпроти»: будьмо чесними, ви ж не спостерігаєте за ним 24/7. Часто саме тоді, коли вам включили світло, будинок навпроти – знеструмлений, але ви займаєтеся своїми справами і не звертаєте на це уваги.

 Чому графіки планових відключень не відповідають дійсності?

В Україні є одна енергосистема. Якщо ворог обстрілює енергооб‘єкти в одній області, від цього страждає вся країна. Так і сьогодні: через обстріли в інших регіонах, на Львівщині вимушено запровадили екстрені відключення. Це означає, що графіки відключень зараз не діють. Про такі ситуації неможливо попередити заздалегідь.


Щоб знати актуальну ситуацію в нашій області, зайдіть на офіційний сайт Львівобленерго у розділ «Чому немає світла?»: https://poweroff.loe.lviv.ua/

 Чому я не можу додзвонитися в кол-центр Львівобленерго?

Насамперед хочу нагадати: у кол-центрі також працюють живі люди. Пам’ятайте про це, коли комунікуєте з ними. Ніхто не міг передбачити, що половина області може залишитися без світла, тому кол-центр не спроможний одночасно прийняти дзвінки від всіх. Але це не проблема, бо:

▪️ви можете швидко отримати інформацію щодо відключення за своєю адресою на гарячій лінії Львівобленерго у фейсбуці: https://www.facebook.com/lvivoblenergo.hotline

▪️у чат-ботах у вайбері і телеграмі: https://loe.lviv.ua/ua/viber_telegram".

Оператори обленерго мають всі можливості рівномірно чергувати обмеження споживачів, - Укренерго

ЄБРР надає 372 млн євро на аварійний ремонт енергетичної інфраструктури України

Нові теракти проти об’єктів енергетики: екстрені служби й органи влади опрацьовують різні сценарії, - Арахамія

Денис Шмигаль повідомив про оперативну допомогу від ЄС для ремонту електромереж

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів