Працює значна частина ТЕС і ГЕС, набирають потужність всі АЕС, - Укренерго

19:23 24 листопада 2022 р.

Фото до новини

Станом на 19:00 виробники електроенергії забезпечили близько 50% потреб споживання в країні.

Про це інформує Укренерго, пише Dailylviv.com.

Як зазначають, уже працює значна частина теплоелектростанцій та гідроелектростанцій, поступово набирають потужність всі атомні станції, за винятком окупованої Запорізької АЕС

"Нагадаємо, що атомні електростанції забезпечували половину виробництва електроенергії країни. Але АЕС після вимушеної зупинки повертаються в робочий режим повільно - це технологічна необхідність.

В першу чергу енергоживлення подається на об’єкти критичної інфраструктури: газорозподільчі мережі, водоканали, очисні споруди, лікарні. Триває поступове заживлення побутових споживачів.

Наслідки вчорашньої ракетної атаки відчувають всі регіони України.  Неможливо зараз назвати жодних точних термінів повного відновлення.

Хочемо ще раз наголосити - після вчорашньої російської ракетної атаки в енергосистемі відбулася системна аварія. Були уражені важливі енергетичні обʼєкти. Спрацювала автоматика. Після таких аварій відновлення триває довше, ніж в тому випадку, коли відключення здійснюють диспетчери.

Ми підготували енергетичну мережу до включення в роботу електростанцій, але дефіцит потужності в системі -  все ще 50%.  Якщо ми хочемо зберегти обʼєднану енергосистему, попри російські терористичні атаки, контрольовані відключення необхідні",- йдеться в повідомленні.

На АЕС в Україні аварійна зупинка енергоблоків

Відбувся блекаут в енергосистемі: міністр повідомив, коли запрацюють АЕС

На трьох АЕС спрацював аварійний захист, а ЗАЕС - у режимі повного блекауту

Від початку повномасштабного вторгнення росія здійснила 126 атак на енергосистему України

Російські атаки на цивільну інфраструктуру в Україні Макрон назвав воєнними злочинами

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів