Росія перепід'єднує ЗАЕС до окупованих нею територій України

11:47 3 листопада 2022 р.

Фото до новини

Вчора, 2 листопада 2022 року, в результаті рашистських обстрілів пошкоджено дві останні високовольтні лінії зв‘язку Запорізької АЕС з українською енергосистемою.

Про це повідомило ДП НАЕК Енергоатом, пише Dailylviv.com.

О 23:04 станція перейшла в режим повного знеструмлення. Включились всі 20 дизель-генераторів.

Наразі схему живлення власних потреб ЗАЕС оптимізовано, залишено в роботі 9 дизель-генераторів. Енергоблоки №5 та №6 переводяться в холодний стан.

Пального для роботи дизель-генераторів в режимі повного знеструмлення ЗАЕС залишається на 15 діб. Розпочався зворотний відлік часу.

Через окупацію станції та втручання представників Росатома в її роботу можливості української сторони щодо підтримання ЗАЕС у безпековому режимі значно обмежені.

Енергоатом вчергове звернувся до міжнародного співтовариства із закликом невідкладно вжити заходів для якнайшвидшої демілітаризації ЗАЕС, виведення з території станції та міста Енергодар усіх російських військових і повернення Запорізької АЕС під повний контроль України заради безпеки всього світу!

Вчорашні обстріли та пошкодження двох останніх високовольтних ліній зв‘язку тимчасово окупованої Запорізької АЕС з енергосистемою України є черговою спробою рашистів перепідключити атомну станцію до російської енергосистеми.

Найближчим часом вони намагатимуться відремонтувати та підключити лінії зв’язку ЗАЕС у напрямку тимчасово окупованих Криму та Донбасу.

Спочатку росіяни викрали директора ЗАЕС, а тепер обстрілюють станцію

Запорізьку АЕС знову приєднали до енергомережі України

Російська армія замінувала енергоблоки Запорізької атомної електростанції, - розвідка

Сценарій Фукусіми окупанти можуть повторити на Запорізькій АЕС

Ростов, Краснодар, Стамбул, Сімферополь: хто ще постраждає від ядерної аварії на Запорізькій АЕС

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів