Назвали актуальні у Львові і області професії, які сподобаються жінкам. Де здобути (відео)

19:27 27 жовтня 2022 р.

Фото до новини

У Львівському центрі професійно-технічної освіти можна здобути новий фах або ж підвищити кваліфікацію за 16-ма професіями.

Львівський пресклуб

Про це розповіла Зоряна Плахотнюк, начальниця відділу профорієнтації Львівського обласного центру зайнятості під час пресконференції «Захист осіб, які у воєнний час у Львівській області постраждали від торгівлі людьми, експлуатації чи гендерного насильства» у Львівському пресклубі, пише Dailylviv.com.

«Сьогодні дуже потрібні здебільшого робітничі спеціальності, а також є вакансії у сфері торгівлі та сфері послуг, – сказала вона. – Люди, які мають інші спеціальності, можуть звернутися до Львівського центру професійно-технічної освіти та здобути новий фах. Для початку ви можете зайти на сайт https://www.lcptodcz.lviv.ua і переглянути пропозиції. Навчання за умови статусу безробітного є безплатним. Тут також можна підвищити кваліфікацію за 16-ма професіями». 

З нових професій, які актуальні для Львова та області, є ті, що припадуть до душі жінкам: перукарі, манікюрниці, візажисти. Є також можливість здобути професію водія трамвая та тролейбусу. 

Зоряна Плахотнюк закликала людей зосередитись лише на офіційному працевлаштуванні, бо тільки воно дає соціальні гарантії.

«Не варто довіряти стороннім особам власні документи, перевіряйте інформацію про кожного, хто пропонує вам роботу, не переводьте коштів за послуги з працевлаштування. Особливо не довіряйте працедавцям, які відмовляються показати вам реєстраційні документи свого підприємства. У часи війни кількість робочих місць скоротилась, нині на одне місце претендують двоє безробітних. І цим становищем нерідко користуються несумлінні роботодавці. Не треба працювати без жодних гарантій для вас. Зверніться до найближчого від вас центру зайнятості – і ми разом спробуємо знайти для вас потрібну роботу», – наголосила вона.  

Також Зоряна Плахотнюк повідомила, що в рамках реалізації програми «єРобота» для представників мікро- і малого бізнесу, а також тих, хто хоче відкрити власну справу, сьогодні є можливість здобути мікрогрант у розмірі від 50 тис. грн до 250 тис. грн для закупівлі обладнання та покриття інших витрат, пов’язаних з підприємницькою діяльністю. Такою нагодою вже скористалася 156 осіб, щодо котрих  Державний центр зайнятості ухвалив позитивне рішення, 41 учасник програми зі Львівської області вже отримав кошти, загальна сума яких - 9,4 млн грн.

Працювати лише за їжу і житло: на що ще готові українці в Європі - соціологія

Трагічна статистика війни: 100 тис людей в Україні пережили смерть близьких родичів або друзів – дослідження

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів