На Львівщині бракує водіїв, слюсарів, сантехніків і швачок: на яку зарплату

11:23 6 січня 2022 р.

Фото до новини

Кому найпростіше працевлаштуватися на початку 2022 року у Львівській області.

У перші дні нового року на ринку праці Львівщини найбільший попит спостерігався на водіїв автотранспортних засобів (285 вакансій), слюсарів різного профілю, зокрема ремонтників, з механо-складальних робіт, сантехніків (240 вільних місць праці) і швачок (понад 170 вакансій). Про це свідчать зведені дані, які надійшли до Львівської обласної служби зайнятості від місцевих фірм і компаній. Про це првідомив відділ інформаційної роботи Львівський обласний центр зайнятості, пише Dailylviv.com.

«На представників цих професій і торік «полювали» працедавці, – заявив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – База вільних робочих місць і вакантних посад рясніє пропозиціями працевлаштування для касирів торговельного залу, електромонтерів, операторів автоматичних і напівавтоматичних верстатів та установок, кухарів, поліцейських, продавців продовольчих або непродовольчих товарів, будівельників, у т. ч. мулярів, бетонярів, машиністів бульдозера, трактористів та ін. Якщо ж говорити про некваліфіковану працю, то понад 70 варіантів роботи є для двірників, стільки ж для прибиральників, 50 – для підсобних працівників, майже 40 для вантажників».

За словами керівника Львівського ОЦЗ, 630 вакансій зафіксовано й для осіб з вищою освітою. Для прикладу, інженери різного профілю, бухгалтери, педагогічні працівники (вчителі, вихователі), лікарі, інспектори, майстри можуть обирати місце праці з-посеред 50 ймовірних варіантів.

Запропоновані працедавцями заробітні плати коливаються від мінімальної до 40 тис. грн.

На винагороду від 20 тис. грн можуть розраховувати водії автотранспортних засобів, трактористи-машиністи сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, мулярі, машиністи екскаватора, забійники, бетонярі, інженери-програмісти, агрономи, проєктувальники, а також начальники управлінь або відділів, майстри шляхові та ін.

«Орієнтуючись на останні тенденції локального ринку праці, упевнено можна сказати, що найближчим часом підвищений попит буде на кваліфікований персонал для підприємств переробної промисловості, гуртової та роздрібної торгівлі, а також сфери транспорту», – зазначив Василь Барилюк

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів