Львівський обласний центр зайнятості зареєстрував 14,3 тисячі безробітних

12:20 19 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

В облдержадміністрації запевнили: «У січні-вересні за посередництва центрів зайнятості Львівщини роботу шукали 42,7 тисячі безробітних, що на 10,1 тисячі менше, аніж в аналогічному періоді торік».

У Львівській облдержадміністрації повідомили також сьогодні, 19 жовтня: «Натомість база вакансій, задекларованих працедавцями, збільшилася на 11,2 тис одиниць і становила 53,6 тисячі вільних робочих місць. За інформацією Львівського обласного центру зайнятості, станом на 1 жовтня цього року в області зареєстровано 14,3 тисячі безробітних, до уваги котрих – понад 6,6 тисячі пропозицій працевлаштування. Відтак за одну вакансію у середньому конкурували двоє претендентів».

В облдержадміністрації також розповіли: «Найбільш оптимальним шляхом збалансування попиту та пропозиції робочої сили на ринку праці є організація на замовлення фірм і компаній професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації безробітних. Вишкіл проходить як на базі освітніх установ чи у центрах професійно-технічної освіти ДСЗ, так і шляхом стажування безпосередньо на робочих місцях. Про ефективність програми свідчать цифри: після отримання свідоцтва про присвоєння кваліфікації 86,1% слухачів курсів повернулися до трудової діяльності». 

У Львівські ОДА також поінформували: «Безробітні освоювали такі затребувані на ринку праці професії, як продавець продовольчих чи непродовольчих товарів, касир торговельного залу, кухар, перукар, охоронник, рибовод, монтажник систем утеплення будинків, лицювальник-плиточник, електрогазозварник, слюсар з ремонту автомобілів, флорист, кондитер, кравець, швачка, оператор котельні, водій автотранспортних засобів, адміністратор, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, водій автонавантажувача, електромонтер з ремонту та обслуговування електрообладнання тощо. Упродовж січня-вересня обласна служба зайнятості забезпечила роботою 40,7 тисяч жителів Львівщини, із них 67,6% працевлаштували до надання статусу безробітного».

В облдержадміністрації також повідомили: «На нові робочі місця із наданням працедавцям компенсації зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування прийняли 803 особи, 148 клієнтів центрів зайнятості започаткували свій бізнес, отримавши одноразову виплату допомоги з безробіття для відкриття власної справи. Ще 5,1 тисячі краян залучили  до громадських та інших робіт тимчасового характеру, у тому числі  майжеп’ять5 тисяч безробітних».

Про це поінформували в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів