На Львівщині дають гранти до 250 тис грн: в які бізнеси вкладають

18:51 27 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Особи, які хочуть розпочати бізнес або вже його провадять, можуть отримати від держави 50-250 тис. грн.


Відео: Львівський пресклуб

У Львівській області 41 людина вже скористалася такою нагодою. Ще 156 людей отримали позитивне рішення і чекають надходження коштів, пише Dailylviv.com

Про це розповіла Зоряна Плахотнюк, начальниця відділу профорієнтації Львівського обласного центру зайнятості під час пресконференції «Захист осіб, які у воєнний час у Львівській області постраждали від торгівлі людьми, експлуатації чи гендерного насильства» у Львівському пресклубі. 

«Від 1 липня 2022 року стартувала програма «Державна єРобота», в межах якої діють шість проєктів. Один з них дає можливість отримати мікро грант на створення бізнесу або ж розширення власного. Сума становить від 50 тис. грн до 250 тис. грн. Обов’язковою умовою отримання гранту є організація нових робочих місць. Якщо ви пишете бізнес-план і створюєте одне робоче місце, то можете претендувати на отримання 150 тис. грн. За умови створення двох робочих місць – на 250 тис. грн.» 

За словами Зоряни Плахотнюк, Львівщина зараз є лідером в Україні щодо кількості подавачів та отримувачів грантів. 

«В області подали близько тисячі заявок і 156 осіб отримали позитивні рішення, а 41 особа вже профінансована, –  констатувала вона. – Подаватися на грант може просто фізична особа, ФОП, а також мале підприємство». 

Якщо є бажання створити чи розвинути власну справу, але бракує навичок, можна звернутися по допомогу до фахівців. 

«У нас відбуваються безкоштовні консультації щодо того, як скласти бізнес плани, –  пояснила Зоряна Плахотнюк. – Щопонеділка та щочетверга Центр професійно-технічної освіти  Центру зайнятості проводить їх дистанційно. На нашому сайті є анкети. Продивіться їх, складіть запитання, і вам все пояснять. Той, хто хоче детально пропрацювати свій бізнес план, також можуть пройти дводенний тренінг. Такі навчання відбуваються двічі на місяць». 

Серед найперспективніших заявок у Львівській області Зоряна Плахотнюк виокремила роботу СТО та організацію харчування. В умовах війни ці напрямки є вкрай актуальними. 

«Техніка потребує ремонту і зараз це особливо відчутно. А люди завжди хотітимуть їсти», - сказала вона. 

Працювати лише за їжу і житло: на що ще готові українці в Європі - соціологія

Трагічна статистика війни: 100 тис людей в Україні пережили смерть близьких родичів або друзів – дослідження

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів