На Добротвірській ТЕС зафіксовані неодноразові технологічні порушення

21:33 16 грудня 2021 р.

Фото до новини

Основними причинами їх виникнення та розвитку стали неякісний ремонт обладнання і помилкові дії персоналу теплоелектростанцій під час експлуатації обладнання.

На Добротвірську ТЕС АТ «ДТЕК Західенерго» Держенергонагляд склав два акти у зв'язку з аварійною зупинкою блоків: ст. № 8 (сталося 31.10.2021) – акт від 05.11.2021 № 26; ст. № 7 (сталося 11.11.2021) – акт від 19.11.2021 № 28.

Про це повідомив Держенергонагляд, пише Dailylviv.com

Розслідування технологічних порушень показали, що основними причинами їх виникнення та розвитку стали неякісний ремонт обладнання і помилкові дії персоналу теплоелектростанцій під час експлуатації обладнання. 

Зокрема, основні порушення, що призвели до аварійної зупинки блоків:

• пошкодження трубних елементів поверхонь нагріву через корозію металу;

• дефекти зварних з’єднань на поверхнях нагріву;

• довготривалий перегрів металу труб на поверхнях нагріву котлів.

У ході розслідування було оглянуто обладнання енергоблоків  Добротвірської, Бурштинської і ще шести ТЕС компанії ДТЕК. За результатами заходів комісіями складено та підписано 20 актів з розслідування технологічних порушень на енергоблоках.

Нагадаємо, 2 листопада за інформацією оператора системи передачі НЕК «Укренерго», змушено активовано аварійну допомогу з енергосистем інших країн. Причиною дефіциту потужності стала підвищена аварійність на енергоблоках ТЕС у період сезонного зростання споживання електричної енергії. 

Тим часом учора на сторінці Добротвірської ТЕС у ФБ було повідомлено, що енергетики Добротвірської ТЕС швидко усунули всі зауваження щодо енергоблоку №8 і о 15:56 год блок уже включений та вже віддає свої мегавати в мережу.

Бо 15 грудня о 12:34 год енергоблок №8 Добротвірської ТЕС було відключено від мережі через спрацювання захисту зниження вакууму. 

Відключення блоку № 8 не вплинуло на енергозабезпечення та водопостачання споживачів.

Наразі ДТЕК Добротвірська ТЕС  працює трьома енергоблоками та несе навантаження потужністю 296 МВт.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів