Уперше в історії НКРЕКП перевіряє Добротвірську, Бурштинську та інші ТЕС на наявність вугілля

17:56 9 лютого 2021 р.

Фото до новини

Нацкомісія з держрегулювання у сферах енергетики і комунпослуг позапланово перевіряє українські теплові електростанції на предмет наявності вугілля в рамках виконання ліцензійних умов. Результати обіцяють оприлюднити 12 лютого.

Про це інформує Перший діловий, пише DailyLviv.

Як заявили у комісії, йдеться про «ДТЕК Дніпроенерго», «Донбасенерго», «ДТЕК Східенерго», «ДТЕК Західенерго», «Центренерго».

Там наголошують, що перевірку проводять вперше за всю історію Нацкомісії з держрегулювання у сферах енергетики і комунпослуг.

У Нацкомісії повідомляють, що ТЕС зобов’язані мати запаси вугілля, відповідно до закону та ліцензійних умов. У разі виявлення порушень – вживуть відповідні заходи у вигляді штрафів та позбавлення ліцензій.

Там нагадали, що посеред зими Нацкомісія з тарифів отримала звернення від системного оператора з тим, що запаси вугілля є критично низькими.

Довідка

Добротвірська ТЕС (спершу Львівсько-Волинська ДРЕС) - теплоелектростанція у Добротворі  проектною потужністю 700 МВт, є структурним підрозділом ПАТ «ДТЕК Західенерго».

Скорочення «ДТЕК» - спотворене російське «ДТЭК», рос. Донбасская топливно-энергетическая компания, яка є частиною «СКМ», ПАТ «Систем Кепітал Менеджмент» - найбільшої в Україні інвестиційної компанії, яка належить Рінату Ахметову.

ДТЕК Енерго виробляє чверть електроенергії в країні. Виробничі потужності компанії представлені підприємствами теплової генерації в складі ДТЕК Східенерго, ДТЕК Дніпроенерго та ДТЕК Західенерго, що входить до ДТЕК Донецькобленерго. Загальна встановлена потужність генерувальних об’єктів  компанії перевищує 17 ГВт.

Уночі буде -14. А на Львівщині аварійно зупинили енергоблок Добротвірської ТЕС, - голова комітету

Ахметов віддає Львову за високі ціни на електроенергію

Денис Шмигаль має причину записатися на прийом до Ріната Ахметова

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів