Уночі буде -14. А на Львівщині аварійно зупинили енергоблок Добротвірської ТЕС, - голова комітету

19:02 6 лютого 2021 р.

Фото до новини

У суботу, 6 лютого, було аварійно зупинено два енергоблоки на електростанціях групи компаній ДТЕК.

Про це в своєму Telegram-каналі заявив голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, нардеп від “Слуги народу” Андрій Герус, пише DailyLviv.

За його даними, о 00:52 на аварійний ремонт зупинено блок №2 Ладижинськоі ТЕС (ДТЕК Західенерго). Причиною зупинення став шум у топці котла.

О 04:58 на аварійний ремонт зупинено блок №5 Добротвірськоі ТЕС (ДТЕК Західенерго). Причиною стала несправність автомата безпеки.

“Такі зупинки енергоблоків суттєво ускладнюють роботу енергосистеми, а сьогодні вночі температура впаде до -14 С. Однак системний оператор Укренерго збалансовує ситуацію користуючись іншими джерелами, всім споживачам забезпечена стабільна та безперебійна подача електроенергії”, – додав Герус.

Довідка

Добротвірська ТЕС (спершу Львівсько-Волинська ДРЕС) - теплоелектростанція у Добротворі  проектною потужністю 700 МВт, є структурним підрозділом ПАТ «ДТЕК Західенерго».

Скорочення «ДТЕК» - спотворене російське «ДТЭК», рос. Донбасская топливно-энергетическая компания, яка є частиною «СКМ», ПАТ «Систем Кепітал Менеджмент» - найбільшої в Україні інвестиційної компанії, яка належить Рінату Ахметову. На початку 2012 року Ахметов купив 45 % ПАТ «Західенерго» на додаток до 25 %, викуплених раніше, отримавши таким чином повний контроль над підприємством.

ТЕС під'єднана до електромережі за допомогою 6 ЛЕП 220 кВ.

Ахметов віддає Львову за високі ціни на електроенергію

Денис Шмигаль має причину записатися на прийом до Ріната Ахметова

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів