ЗАХІДЕНЕРГО і ще дві компанії Ахметова оштрафовано на 1 млн 700 тис грн

11:37 12 березня 2021 р.

Фото до новини

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), наклала максимально можливі штрафні санкції на АТ «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО», АТ «ДТЕК ДНІПРОЕНЕРГО» та ТОВ «ДТЕК СХІДЕНЕРГО».

Повідомлення про це є на сайті НКРЕКП, пише Dailylviv.

Підставою позапланових перевірок зазначених ліцензіатів є недотримання вимог законодавства щодо критичного стану забезпечення паливом, а саме, обов’язку виробників, які виробляють електричну енергію з використанням вуглеводнів, мати необхідні резерви відповідного палива з метою забезпечення безпеки постачання електричної енергії.

За результатами перевірок на АТ «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО», АТ «ДТЕК ДНІПРОЕНЕРГО» та ТОВ «ДТЕК СХІДЕНЕРГО» було накладено штраф у розмірі по 1 млн. 700 тис грн.

«Такі кричущі порушення, що призвели до ситуації, коли вся країна опинилась під ризиком відключення від електропостачання, заслуговують на найсуворіші штрафні санкції. Втім, ми сьогодні накладаємо на ці компанії максимальний штраф, а перед законодавцями ми ініціюватимемо питання щодо збільшення розміру штрафів у подібних ситуаціях», - заявив під час засідання Голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.

 Він також відзначив нездоровий лобізм інтересів компанії ДТЕК з боку народних депутатів України Л.Буймістр, О.Кучеренка, М.Волинця, В.Наливайченка, О.Гончаренка, які брали участь в інформаційних кампаніях проти органів державної влади до та під час проведення перевірок згаданих підприємств.

«Матеріали перевірок зазначених компаній ДТЕК ми направляємо до Антимонопольного комітету України, а також до Міненерго та Держенергонагляду для проведення перевірки технічного стану обладнання компаній, надання оцінки щодо причин, які призвели до технологічних відмов обладнання та відповідних організаційних висновків. Крім того, така поведінка виробників електричної енергії становить загрозу не лише енергетичній, а й національній безпеці країни, тому матеріали перевірки будуть направлені також до Ради національної безпеки і оборони України, а також до правоохоронних органів для відповідного реагування» - наголосив Голова Регулятора.

Уночі буде -14. А на Львівщині аварійно зупинили енергоблок Добротвірської ТЕС, - голова комітету

 

Ахметов віддає Львову за високі ціни на електроенергію

Денис Шмигаль має причину записатися на прийом до Ріната Ахметова

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів