Антимонопольний комітет наклав торік найбільші штрафи на компанії Фірташа і Ахметова

13:21 22 березня 2021 р.

Фото до новини

Першого олігарха пов'язують з газовою Групою РГК, а другого - найбагатшого в Україні - з електричною ДТЕК. Жодна з цих п'яти штрафних санкцій поки що не сплачена.

Про п'ятірку найбільших штрафів у 2020 році Антимонопольний комітет  України повідомив у своєму річному звіті, пише DailyLviv.

Найбільший штраф: 381,2 млн грн - у справі про зловживання монопольним становищем на ринку комплексної послуги з розподілу та постачання природного газу побутовим споживачам у межах відповідних територій ― на 18 компаній (облгазів), які входять до складу Групи РГК.

Другий за величиною штраф: 275,2 млн грн - у справі про зловживання монопольним становищем на регіональному ринку комерційного продажу електричної енергії та балансування в години як мінімального, так і максимального навантаження в торговій зоні «Острова Бурштинської ТЕС» ― на групу ДТЕК (у складі АТ «ДТЕК Західенерго» і ТОВ «Д.Трейдінг»).

Третій штраф від АМКУ: 188,1 млн грн - у справі про антиконкурентні узгоджені дії на ринку постачання лікарських засобів, призначених для лікування цукрового діабету, проблем затримки росту й гемофілії фармацевтичною групою Ново Нордіск в особі компанії «Ново Нордіск А/С» (Данія) і компанії «Ново Нордіск Хелс КЕА АГ» (Швейцарія) та їх дистриб’юторами в Україні.

Четвертий штраф: 142,2 млн грн - у справах про порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції у вигляді поширення інформації, яка вводить в оману, на ринку молочної продукції (масла вершкового) – ДП «Старокостянтинівський молочний завод», ТОВ «Богодухівський молзавод», ТОВ «Деражнянський молочний завод», ТОВ «Вівальді Д», ТОВ «Інтер-мол», ТОВ «Малороганський молочний завод», ТОВ «Гайсинський молокозавод», ТОВ «Охтирська молочна промислова компанія «Славія», ТОВ «Іва-арт» та ПП «Сімол».

П'ятий штраф: 116,7 млн грн - у справі про антиконкурентні узгоджені дії у вигляді змови на чотирьох процедурах публічних закупівель із відбору підрядника для будівництва об’єктів на Чорнобильській АЕС та Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива, де замовниками були ДСП «Чорнобильська АЕС» та ДП «НАЕК «Енергоатом», ― на БК «Укрбудмонтаж» та ПрАТ «Укренергомонтаж».

Щоправда, поки що, за інформацією АМКУ, жоден з цих штрафів не сплачено. За сплатою штрафних санкцій, накладених АМКУ, беззастережно лідирує -  2,6 млрд грн - ПрАТ «Філіп Морріс Україна», ТОВ «Філіп Морріс Сейлз енд Дистриб’юшн», ПАТ «Джей Ті Інтернешнл Україна», ПрАТ «Джей Ті Інтернешнл Компані Україна», ПАТ «Імперіал Тобакко Продакшн Україна», ПзІІ «Імперіал Тобако Юкрейн», що були покарані у справі про антиконкурентні узгоджені дії суб'єктів господарювання на ринку тютюнових виробів.

Хто найбільше розбагатів в Україні за час пандемії коронавірусу: новий рейтинг Forbes

Причина корупції в Україні: кілька людей володіють величезною частиною всього

ЗАХІДЕНЕРГО і ще дві компанії Ахметова оштрафовано на 1 млн 700 тис грн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів