Львівська міськрада хоче зупинити вирубування 13 га лісу у Брюховичах

20:53 16 листопада 2021 р.

Фото до новини

Зараз триває кримінальне провадження щодо Брюховицької селищної ради, зокрема і стосовно виділення ділянок на Лікарській – за статтями «Зловживання службовим становищем» і «Службове підроблення».

Про це заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач написав у ФБ, інформує Dailylviv.com: "Міське управління екології отримало заяву від такого собі ТзОВ «Оріон-Експорт» обстежити зелені насадження на їхній ділянці, що на вулиці Лікарській, 4 у Брюховичах. Якщо простими словами, наші працівники мали б порахувати кількість і вартість дерев на ділянці. Забудовник не приховує: тут буде зводити комплекс відпочинкових корпусів, а отже, дерева зрубають. 

Коли представники управління екології виїхали на місце, були шоковані. Чому? Ви тільки погляньте на фото – ліс! І лише перша черга будівництва передбачає зрубати 500 таких дерев! На хвильку, у забудовника плани на понад 13 га. 

Про яку землю йдеться 

На скріні із кадастрової карти позначив ділянки, про які мова - там, де прапорець. Більша - виділена червоним і менша – всередині. Для мешканців Брюховичів уточню: ліворуч нижче – «списана» школа (теж обкреслив червоним). Для не мешканців Брюховичів скажу інакше: це фактично центр села, неподалік від озера, про яке ви точно чули або й були там. 

До 2000-х років ця земля була лісом. Тобто офіційно, за документами була лісовим фондом. Але вуаля – у грудні 2001 року Брюховицька селищна рада примудряється видати/зареєструвати ТзОВ «Оріон-Експорт» акт на право постійного користування ділянкою на 13,2 га (виділена червоним). А за пів року цьому ж ТзОВ видає/реєструє уже акт на право власності ще однієї ділянки площею 1,15 га – фактично всередині тих 13 га (ділянка, що всередині). 

Тобто менша ділянка – це право власності, більша – право постійного користування. 

Справа довго була у судах різної інстанції за позовом Львівського державного лісогосподарського підприємства на рішення Брюховицької сільради, але марно. 

І врешті 30 жовтня 2020-го, під завісу втрати своїх повноважень, Брюховицька селищна рада робить фінальний акорд - видає ТзОВ «Оріон-Експорт» ще й містобудівні умови та обмеження забудови на Лікарській, 4. 

А тепер найцікавіше у цій історії 

Зараз триває кримінальне провадження щодо Брюховицької селищної ради, зокрема і стосовно виділення ділянок на Лікарській – за статтями «Зловживання службовим становищем» і «Службове підроблення». У серпні було накладено арешт на обидві ділянки. А минулого тижня суд розглядав апеляцію і рішення залишилось незмінним – ділянки під арештом. 

Що далі

Уже готуємо листи і звернення до Державної екоінспекції, Державної інспекції архітектури і містобудування з вимогою перевірити законність видачі містобудівних умов і обмежень. Ну і кримінальне провадження триває".

Суд забрав ще 15 соток брюховицького лісу у незаконних власників

Одне військове містечко у Брюховичах біля Львова врятували від забудови

У Львові вирубають 15 гектарів лісу для забудовників

У Брюховичах рубають дерева: збудують 8 багатоповерхівок на 600 квартир

Землю дитячого табору «Супутник» у Брюховичах продали під багатоквартирну забудову, – ЗМІ

Озеро в Брюховичах забирають в орендаря і відкривають для вільного доступу

Масштабну забудову в Брюховичах проштовхнули під прикриттям реабілітаційного центру. Хто у схемі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів