Брюховицька селищна рада незаконно продала приміщення водоканалу Кудликів

16:16 22 січня 2021 р.

Фото до новини

Львівська місцева прокуратура №2 в судовому порядку визнала недійсною приватизацію приміщення, яку дозволила Брюховицька селищна рада.

16 січня суд вже вдруге залишив без руху апеляційну скаргу на це рішення ТОВ «Водоканал Брюховичі», яке і викупило приміщення на вулиці Незалежності України, 16-а. Про це написали Наші гроші. Львів. 

У 2016 році Брюховицька селищна рада оголосила конкурс на право оренди комунального майна, серед яких нежитлове приміщення площею 42 кв. м на вул. Незалежності України. ТОВ «Водоканал Брюховичі» визнали переможцем і передали йому це приміщення в оренду на 10 років з орендною платою в 1 тис. грн на місяць.

Договір оренди підписали 1 лютого 2017-го, а вже 28 лютого селищна рада дозволила компанії приватизувати це приміщення способом викупу. Згідно з оцінкою, яку зробило ПП «Експерт-Тур-Проект», вартість продажу становила 51 тис. грн. Тобто 1,2 тис. грн за один квадратний метр (48 дол. за курсом станом на дату продажу).

Згідно з тодішнім законодавством, майно такого типу можна було приватизувати шляхом викупу, на аукціоні або за конкурсом. Причому орендар міг отримати право на викуп, якщо він за згодою селищної ради за власний рахунок зробив поліпшення орендованого майна, яке неможливо відокремити від відповідного об`єкта без завдання йому шкоди, не менш як 25% ринкової вартості нерухомості.

Однак, немає доказів, що «Водоканал Брюховичі» робив такі поліпшення, а також була згода селищної ради на їх проведення. Відтак майно мали продати на конкурсі чи аукціоні. Першим факт порушення порядку приватизації виявила аудиторська служба під час перевірки.

Суд повністю задовольнив позов прокуратури і визнав недійсними усі рішення селищної ради з цього питання, договір купівлі-продажу і скасував реєстрацію майна за ТОВ «Водоканал Брюховичі». Компанія і селищна рада мають також сплатити разом загалом понад 8 тис. грн судового збору.

ТОВ «Водоканал Брюховичі» звернулося із апеляцією, однак спочатку не заплатило судовий збір, а потім не надало суду доказів надсилання копії скарги іншим учасникам процесу. Якщо протягом десяти днів фірма не усуне недоліки, скарга вважатиметься неподаною.

Про компанію

ТОВ «Водоканал Брюховичі» належить Янушу Пахольчуку, Віктору Бахровському і Наталії Кудлик, провідному спеціалісту відділу містобудівної документації Львівської міськради. Директором є Тарас Кудлик. Фірма надає послуги із водопостачання і водовідведення.

Брюховичі хочуть перетворити на курорт

Одне військове містечко у Брюховичах біля Львова врятували від забудови

Обшуки у будинку селищного голови Брюховичів: версії ЗМІ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів