ЛКП Лев заплатить 180 тис, щоб довідатися про вплив крематорію для тварин на довкілля

12:51 3 листопада 2021 р.

Фото до новини

Львівське комунальне підприємство «Лев» замовило звіт з оцінки впливу на довкілля для будівництва крематорію для тварин. Договір на 180 тис. грн підписали з ТОВ «Екоземля».

Про це інформують Наші гроші Львів, пише Dailylviv.com.

Йдеться про запуск крематорію для тварин та медичних відходів на території ЛКП «Лев», що на вул. Промисловій, 56. Саму кремаційну піч підприємство замовило ще в грудні 2018 року за 996 тис. грн в ТОВ «Науково-технічний центр «Флеш-Р». Вона розрахована на разове завантаження камери до 300 кг, з максимальною температурою спалювання − 1200 градусів Цельсія. Тоді в комунальному підприємстві обіцяли, що скористатися послугою можна буде вже з наступного року, однак запуск крематорію затягнувся.

Тепер ж для його реалізації потрібен такий документ як оцінка впливу на довкілля (далі – ОВД). Спеціалісти мають визначити, які наслідки матиме діяльність крематорію. Брати участь в обговоренні ОВД можуть також мешканці міста. А кінцевий варіант документу комунальне підприємство отримає в квітні 2022 року.

Спочатку крематорій мали збудувати на ділянці вул. Тараса Шевченка, 366 а, закріпленій за ЛКП «Лев», однак через пандемію вирішили зекономити кошти. На запланованій ділянці воно обійшлося б в 4 млн грн, а на території самого комунального підприємства – 1 млн грн. Це буде перший центр спалювання у Львові. Наразі ж ЛКП «Лев» здає рештки тварин на «Укрветсанзавод» до міста Жовква, що неподалік Львова.

Про розробника

Київська компанія «Екоземля» зареєстрована в січні 2020 року. Її власником є 24-річний мешканець Кіровоградської області Віталій Севрук. Спочатку основною спеціалізацією компанії було видобування піску, гравію, глин і каоліну. Однак в березні цього року її змінили на діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії.

Щоб підтвердити свій аналогічний досвід, фірма «Екоземля» подала два договори по 100 тис. грн на розробку звітів з оцінки впливу на довкілля для дорожніх компаній.

Екологом в «Екоземля» за цивільно-правовим договором працює мешканець Рівненської області Ілля Тарахкало. Його компанія ТОВ «Еспо-Консалтинг» раніше розробляла звіти з оцінки впливу на довкілля для українських лісгоспів.

Це – друге державне замовлення для компанії «Екоземля» з моменту її створення. Першу угоду на 47,5 тис. грн з розробки документів вона уклала також з ЛКП «Лев» у вересні цього року.

Про тендер

На торгах від ЛКП «Лев» компанія «Екоземля» змагалася з чотирма компаніями. Лише дві з них під час аукціону знизили свої пропозиції. Найдешевше зі всіх запропонувало ТОВ «Компанія «Центр ЛТД» − 90 тис. грн за свої послуги. Однак її, як і всіх інших дешевших учасників, відхилили через недоліки в документації. І в результаті уклали угоду з фірмою «Екоземля», яка запропонувала найдорожчі 180 тис. грн за розробку ОВД.

Пів млн грн для собачого піару у Львові - замість обіцяного притулку для тварин (відео)

ЛКП Лев купило для ГуляйПоля на 30 тис грн м’яти, лаванди, чебрецю

Не зоопарк: у Львові розбудовують Центр утримання та реабілітації диких тварин

У Львові безпритульні коти житимуть у двоповерхових будинках (відео)

У Львові нагадали про відповідальність за жорстоке поводження з тваринами

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів