У Львові нагадали про відповідальність за жорстоке поводження з тваринами

17:48 9 липня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: 0542.ua

У Головному управлінні поліції у Львівській області нагадали, що за жорстоке поводження з тваринами загрожує кримінальна відповідальність.

Про це повідомили у вівторок, 9 липня, в прес-службі Головного управління поліції у Львівській області, де також цитують статтю 299 України Кримінального кодексу України:

«1. Жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, у тому числі безпритульними тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини, а також нацьковування тварин одна на одну чи інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, публічні заклики до вчинення діянь, які мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, а також поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій, караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

2. Ті самі дії, вчинені у присутності малолітнього чи неповнолітнього, караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені з особливою жорстокістю або у присутності малолітнього чи неповнолітнього, або щодо двох і більше тварин, або повторно, або групою осіб, або вчинені активним способом, караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів