ЛКП Лев купило для ГуляйПоля на 30 тис грн м’яти, лаванди, чебрецю

17:29 27 серпня 2021 р.

Фото до новини

У Львові облаштовують перший в Україні сенсорний сад для собак на тренувально-вигульному майданчику «ГуляйПоле», що біля ЛКП «Лев».

Сенсорний сад, запевняють у ЛМР, стане у нагоді як собакам, які мають господарів, так і тваринам, які перебувають у ЛКП «Лев», чекаючи на власну сім’ю. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«У нас насправді більше навіть мешканців, які гуляють тут із собаками, аніж вихованців ЛКП «Лев». Хоча упродовж дня 50-60 собак з ЛКП вигулюють на цьому майданчику.

В Україні немає жодного такого саду, і всі міста чекають нашої реалізації, аби взяти цей досвід за основу. Свого часу ми побачили приклад такого саду в Англії, таке роблять й інші країни. В рамках Майстерні міста нам було виділено 30 тис. грн – це той мінімум, з допомогою якого нам вдалось облаштувати сад», - зазначила Оксана Кошак, радниця міського голови.

За словами координаторки проєктів Dog-Friendly City Ольги Кирилович, на тренувально-вигульному майданчику висадили спеціальні лікарські рослини, що є корисними для тварин, зокрема м’яту, лаванду, чебрець, тую та ін.

«Сенсорний сад – це сад, рослини в якому підібрані таким чином, щоб позитивно впливати на самопочуття та психоемоційний стан. Його основна мета – активувати всі органи чуття: зір, нюх, слух, смак, дотики.

Наступними етапами довершення сенсорного саду будуть облаштування різних покриттів (для тактильних відчуттів) і слухових тренажерів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів