ДТЕК не буде відновлювати застаріле енергообладнання: будуватиме за новими технологіями

15:07 11 грудня 2022 р.

Фото до новини

В Україні не відновлюватимуть абсолютно всю зруйновану обстрілами енергоінфраструктуру. Причина – не вся вона була новою та модернізованою.

Про це в інтерв'ю порталу «Обозреватель» розповів виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, пише Dailylviv.com.

У ДТЕК мають намір сконцентруватись на створенні нових об'єктів.

«Потрібно зрозуміти, що ми хочемо робити: напевно, ми не будемо все обладнання відновлювати, тому що не все воно було новим, не все воно було модернізовано, і нам треба буде будувати нове. Це наша можливість модернізувати енергосистему швидше, ніж ми планували минулого року», – розповів Сахарук.

Наприклад, за його словами, замість підстанції на території 50 га «можна побудувати контактні розподільчі пристрої на базі нових технологій», які займатимуть набагато менше території.

«Це будинок 100 на 100 м, який замінює всю цю велику підстанцію. Це дорожче з погляду будівництва, але це надійніше і довше слугує, це автоматичне включення, виключення, це зовсім інший рівень автоматизації та зовсім інший рівень надійності», - пояснив директор ДТЕК.

Загалом, за його словами, на повне відновлення всіх зруйнованих об'єктів знадобиться «від року до двох, а можливо навіть більше». Проте точні терміни можна буде визначити лише після перемоги.

Нагадаємо, Україна працює з міжнародними партнерами, зокрема звернулася по допомогу до колишніх республік СРСР, аби відновити свій енергетичний сектор після кількох російських ракетних ударів по критично важливих об'єктах інфраструктури. Це, зокрема, пов'язано з тим, що багато обладнання, яке використовується в українській енергетиці, було виготовлено ще за радянських часів, і на Заході аналогів такого обладнання вже немає.

Козицький розповів про відновлення енергетичної інфраструктури Львівської області

Які енергоблоки українських АЕС працюють на максимальній потужності

Одеситів закликають виїхати з міста: для відновлення енергооб'єктів може знадобитися 2-3 місяці

Зеленський назвав 8 областей, де найбільше вимикають електроенергію

Україні дають з-за кордону більше тисячі генераторів. Потрібні - тисячі

Азербайджан відправив в Україну кілька десятків трансформаторів і генераторів

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів