17 країн допоможуть Україні обладнанням та устаткуванням для відновлення енергосектору

07:44 17 листопада 2022 р.

Фото до новини

Міжнародна енергетична консультативна рада високого рівня обговорила надання українському енергосектору додаткової допомоги.

Про це повідомило Міненерго, пише Dailylviv.com.

За ініціативою міністра енергетики України Германа Галущенка відбулося надзвичайне засідання Міжнародної енергетичної консультативної ради високого рівня при Міненерго. На порядку денному була ситуація, пов'язана з наймасованішою з початку війни атакою Росії на об’єкти української енергетичної системи. Засідання пройшло в онлайн-форматі за співголовування міністра енергетики України та єврокомісарки з питань енергетики Кадрі Сімсон.  

Герман Галущенко звернувся до колег з проханням, зважаючи на масштабні обсяги руйнувань, заподіяних масованими ракетними атаками росіян, надати Україні додаткове обладнання, яке дозволить як провести швидкі ремонти, так і відновити стабільну роботу енергосистеми.  

Учасники засідання запевнили очільника Міненерго, що вже проводять роботу з енергетичними компаніями своїх країн для надання українському енергосектору обладнання та устаткування згідно з наданим Міністерством енергетики України переліком. 

«Україна не одна у цій битві з агресором. Ми продовжуватимемо підтримувати вас і ваш енергетичний сектор», – резюмувала Кадрі Сімсон.  

Нагадаємо, до складу Міжнародної енергетичної консультативної ради високого рівня при Міненерго ввійшли 17 країн - Канади, Чехії, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини, Іспанії, Швеції, Великобританії, США, а також Секретаріат Енергетичного Співтовариства та Міжнародного енергетичного агентства. Вона створена для надання підтримки та допомоги українським енергетикам у подоланні викликів та загроз, які несе неприхований енергетичний тероризм російської федерації.

Трансформатори, газ, кошти: як Захід допомагає Україні відновити енергетичну інфраструктуру

12 країн поставлять в Україну 954 одиниці енергетичного обладнання. Хто допоможе

Електроенергія до весни не подорожчає

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів