Хмельницький з'єднають з Ряшевом енергомостом

11:12 6 червня 2022 р.

Фото до новини

Польський оператор енергосистеми PSE будує енергетичне з'єднання між Хмельницькою АЕС і містом Ряшів на сході Польщі.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Оператор польської енергосистеми PSE підтверджує, що працює над з'єднанням Польщі й України лінією 400 кВ, повідомляє «Puls Biznesu». «Спільно з Укренерго, українським оператором системи передачі, ми працюємо над запуском сполучення між Польщею і Україною через лінію Жешув-Хмельницька АЕС», – повідомляє PSE.

Польський оператор додав, що роботи з польської сторони вже тривають, їх вартість оцінюється приблизно в 30 мільйонів злотих. «Ми докладаємо всіх зусиль, щоб з’єднання запрацювало до кінця 2022 року», – повідомляє PSE.

«За таких цін будь-яка кількість дешевшої енергії в Польщі на вагу золота. Крім того, Україна має надлишок енергії, виробленої на АЕС на заході країни. Якщо вона продасть їх нам, то отримає грошове вливання», – пише видання.

«Puls Biznesu» додає, що останнім часом енергетичне з’єднання Польща-Україна викликало великі емоції в бізнесі, а найбагатші поляки Зиґмунт Сольож і Міхал Соловов, а також PKN Orlen хотіли самостійно профінансувати відновлення або модернізацію мережі в цьому напрямку.

«Вони стверджували, що польський бізнес мріє про дешеву електроенергію без викидів, наприклад, з української атомної електростанції», – зазначає видання.

Усі українські АЕС переходять до Паризького центру: прощавай Москва

Війська РФ прориваються до Запорізької атомної електростанції

ЧАЕС знеструмлена: три небезпеки для всієї Європи

Електропостачання Чорнобильської АЕС відновлено

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів