Зеленський назвав 8 областей, де найбільше вимикають електроенергію

22:07 10 грудня 2022 р.

Фото до новини

Ключове за сьогодні – енергетика. Дуже складна ситуація в Одеській області. Після нічного удару іранськими дронами Одеса та інші міста і села регіону в темряві.

Про це повідомив у вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський, пише Dailylviv.com.

За його словами, станом на цей час більш ніж півтора мільйона людей на Одещині без світла. Підключена лише критична інфраструктура – і настільки, наскільки є можливість постачання електрики.

"Загалом у різних областях продовжуються як аварійні, так і стабілізаційні вимкнення. Енергосистема зараз, мʼяко кажучи, дуже далека від нормального стану: у системі зберігається значний дефіцит. Саме тому є графіки вимкнень. Найбільше – у Львівській, Вінницькій, Київській, Тернопільській, Сумській, Закарпатській, Житомирській і Хмельницькій областях і в Києві. 

Треба розуміти: якщо навіть немає масованих ракетних ударів, це не означає, що немає проблем. Майже щодня в різних регіонах є обстріли, є ракетні атаки, атаки дронами. Майже щодня бувають влучання в енергообʼєкти. Через втрати в системі доводиться зменшувати ліміти всім у системі. Дуже важко дається і відновлення. Але все ж таки наші енергетики й комунальники роблять дійсно героїчні речі, за тижні відновлюючи те, що взагалі-то вимагало б місяців роботи",- наголосив Президент.

Одещина - без світла через атаку дронів, - Марченко

Одеситів закликають виїхати з міста: для відновлення енергооб'єктів може знадобитися 2-3 місяці

Україні дають з-за кордону більше тисячі генераторів. Потрібні - тисячі

Азербайджан відправив в Україну кілька десятків трансформаторів і генераторів

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів