Одеситів закликають виїхати з міста: для відновлення енергооб'єктів може знадобитися 2-3 місяці

21:47 10 грудня 2022 р.

Фото до новини

За попередніми прогнозами, часу на відновлення енергооб’єктів в Одеській області знадобиться набагато більше, ніж попередньо після ворожих обстрілів.

Мова йде не про дні, а навіть тижні і не виключено, що 2-3 місяці. 

Про це повідомили у департаменті систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської ОВА, пише Dailylviv.com.

"Сьогодні вранці ворог завдав підступного удару по об'єктах енергетичної інфраструктури в Одеській області. Ситуація дуже складна. Без світла залишилася Одеса та майже весь Одеський район. Енергетики зробили все можливе та неможливе, щоб подати напругу на об’єкти критичної інфраструктури. Щоб ви вдома мали воду та тепло. 

Ми розуміємо, наскільки складно такий довгий час перебувати без електропостачання. Особливо тим родинам, чиє житло повністю на електрозабезпеченні, у кого малі діти або рідні похилого віку. Саме тому, звертаємося до вас із проханням, якщо ви розумієте, що найближчим часом вам буде складно обходитися без електроенергії, і ви маєте можливість тимчасово виїхати з міста Одеси до Одеської  області або за її межі, то це варто зробити",- закликають у департаменті.

Як запевняють в ОВА, енергетики та органи влади інтенсивно працюватимуть над відновленням інфраструктури.

"Ми будемо систематично та оперативно інформувати вас про прогрес у відновлювальних роботах. 

Після їх завершення, енергокомпанія  буде намагатися вмикати світло хоча б на невеликий час. Нагадуємо, коли в ваших будинках з’явиться електроенергія, не вмикайте одночасно праски, бойлери, чайники чи електроплити в розетки. Це спровокує нові аварійні ситуації і ви можете залишитися без світла надовше",- йдеться в повідомленні.

У ДТЕК прокоментували звернення департаменту і повідомили, що інформація про 2-3 місяці стосується повного відновлення високовольтних мереж та підстанцій і не означає, що світла зовсім не буде упродовж цих місяців.

Атака дронів: Укренерго повідомило, коли споживачі Одещини отримають електроенергію

Зеленський назвав 8 областей, де найбільше вимикають електроенергію

Україні дають з-за кордону більше тисячі генераторів. Потрібні - тисячі

Азербайджан відправив в Україну кілька десятків трансформаторів і генераторів

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів