Чехія надасть робочі місця тисячам українських фахівців у галузі виробництва зброї

21:07 12 грудня 2022 р.

Фото до новини

Це відбудеться уже в найближчі місяці.

Програму реалізують завдяки угоді, укладеній між прем’єр-міністром Чехії Петром Фіалою та президентом України Володимиром Зеленським у жовтні. 

Про це повідомив заступник міністра оборони Томаш Копечний Чеському радіо, повідомляє Польське радіо, пише Dailylviv.com

Заступник міністра Копечний, який координував постачання зброї в Україну з початку російського вторгнення, сказав, що в Чехії бракує працівників із досвідом роботи у галузі оборонного виробництва, тому будуть залучені українські робітники та інженери. За словами заступника міністра, у Чехії просто не вистачає працівників з досвідом роботи у цій галузі, а отже працевлаштування українців жодним чином не забирає робочі місця чехів. Навпаки – українські фахівці стануть великим благом для країни.

«Це вузькоспеціалізована галузь, в якій українська оборонна промисловість має десятирічний досвід, і фахово перевершують чеську», - сказав він. 

«Навпаки, це значно збільшить надходження до державного бюджету. Принадність у тому, що фінансуватиме його не чеська корона, а іноземні інвестори, і від цього чеська економіка та чеський народ стануть багатшими. І те, що наші союзники оплачуватимуть цей рахунок, є абсолютно неймовірною, справді історичною можливістю», - додав Томаш Копечний.

Українську військову техніку ремонтуватимуть у Чехії

У Польщі ремонтуватимуть надану Україні військову техніку

За час війни у Польщі відкрилося 10 тисяч українських компаній

Садовий зустрівся з Генконсулом Чехії в укритті і попросив генератори

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів