Багатоповерхівку у Рудному визнали незаконною

15:36 23 листопада 2022 р.

Фото до новини

Будівництво багатоповерхового будинку, що на вул. Огієнка, 18 у Рудному, визнали самочинним.

Про це повідомили у департаменті міської агломерації ЛМР, пише Dailylviv.com. Такими є результати позапланової перевірки, яку проводила Державна інспекція архітектури і містобудування України (ДІАМ) спільно з міською інспекцією ДАБК. Тепер на забудовницю чекають штрафи та приписи про усунення порушень.

Відтак департамент міської агломерації ЛМР застерігає мешканців від купівлі житла.

«Від самого початку цей багатоквартирний будинок зводили всупереч чинному законодавству, застосувавши будівельну схему: документи оформили на кілька індивідуальних будинків, натомість звели багатоквартирне житло – без обов’язкових для цього містобудівних умов та обмежень.

Очевидно, забудовниця розраховувала ще й на те, що нині будівництво у приєднаних громадах контролюють аж із Києва. Це компетенція нещодавно створеної структури – ДІАМу. Втім, приховати будівельну схему не вдалося.

Ми написали відповідне звернення. Також була скарга від сусіда-орендаря, чиї інтереси порушив самобуд. Відтак, цим питанням зайнялися у столичному ДІАМі. Було проведено засідання комісії Державної інспекції архітектури і містобудування України. А на днях об‘єкт на вулиці Огієнка позапланово перевірили.

Висновок однозначний – будівництво самочинне, без відповідних дозвільних документів. Тепер на забудовницю чекає штраф. І не один. А також приписи про усунення порушень», – розповіли у департаменті міської агломерації ЛМР.

У Рудному збудували індивідуальне житло на 5 поверхів

У новому будинку на вул. Варшавській за рішенням суду знесуть 5-й поверх

Територію дитячого санаторію у Львові забудують елітним клубним житлом: чий проєкт переміг

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів