У Львівській міськраді застерігають від купівлі квартир у чотирьох багатоповерхівках (відео, оновлено)

15:26 27 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: pravdatime.uz.ua

Начальник управління архітектури ЛМР Юліан Чаплінський повідомив у п’ятницю: «Готують документи в правоохоронні органи по об’єктах, де ведеться будівництво без необхідних погоджень».

«Львівська міська рада застерігає мешканців від купівлі квартир у багатоповерхових будинках, які будують без необхідних погоджень та дозволів», – повідомили сьогодні, 27 листопада, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також поінформували:

Як зазначив начальник управління архітектури ЛМР Юліан Чаплінський, зараз готують документи в правоохоронні органи по трьох об’єктах, де ведеться будівництво без необхідних погоджень. Він також розповів:

«Йдеться про «Хмельницький Холл» на вулиці Хмельницького, 284а. Містобудівні умови та обмеження на цю забудову не видавались, а продаж квартир тут у повному розпалі.

На вулиці На Нивах замість чотириповерхового будинку будують дев’ятиповерхівку. Є порушення щодо поверховості на вулиці Шевченка, 307а. Тож просимо мешканців бути уважними при купівлі житла в новобудовах.

Подібна ситуація і на вулицях Варшавській і Сосновій, де містобудівні умови та обмеження видані на будівництво триповерхового будинку, а забудовник он-лайн вже продає квартири в 16-поверхововму будинку». 

Міський голова Львова Андрій Садовий вже звернувся в СБУ та в прокуратуру щодо будівництва на вулицях Варшавській і Сосновій».

У прес-службі міської ради повідомили також сьогодні, 27 листопада, «Щоденному Львову»:

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся в СБУ та в прокуратуру щодо будівництва на вулицях Варшавській і Сосновій. У листах, адресованих прокурору Львівської області Роману Федику та начальнику Управління СБУ у Львівській області Віктору Андрейчуку, йдеться:

«Відповідно до виданих 3 листопада 2015 року  управлінням архітектури департаменту містобудування Львівської міської ради містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки на вулицях Варшавській і Сосновій Львівським обласним кооперативним міжгосподарським об'єднанням по агропромисловому будівництву «Львівоблагропромбуд» розпочато будівництво багатоквартирного триповерхового житлового будинку з підземним паркінгом. Проте, як стало відомо з інтернет-ресурсів, забудовником планується будівництво на вулицях Варшавській і Сосновій багатоквартирного житлового будинку поверховістю більше десяти поверхів. Вказані дії містять ознаки складу кримінального правопорушення, які підлягають кваліфікації за ст. 190 Кримінального кодексу України.

Завданнями кримінального провадження є захист особи від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини. Враховуючи наведене просимо Вас здійснити перевірку по вказаних фактах, у випадку встановлення наявності підстав розпочати досудове слідство за вчинення дій, які мають ознаки складу злочину, передбаченого статьтею 190 Кримінального кодексу України». 

Також, як додала начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, міська рада звернулася до Львівського обласного управління Національної поліції перевірити будівництво на вулицях Варшавській і Сосновій, а також у ДП «Укрдержбудекспертиза» – надати інформацію, чи було проведено експертизу проекту будівництва багатоквартирного жилого будинку та чи відповідає погоджений проект будівництва містобудівним умовам та обмеженням забудови земельної ділянки. Нагадаємо, ухвала Львівської міської ради «Про затвердження Львівському обласному кооперативному міжгосподарському об’єднанню по агропромисловому будівництву «Львівоблагропромбуд» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на розі вулиць Варшавської й Соснової» була зупинена міським головою Львова. «Проте, зауваження були подолані на сесії ЛМР, не зважаючи на численні порушення законодавства».

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 27 листопада, «Щоденному Львову»:

«У своєму щотижневому відеозверненні міський голова Львова акцентував увагу на темі незаконного будівництва. Зокрема, мер попросив мешканців утриматись від купівлі квартир на вулицях Хмельницького, 284а, На Нивах, Шевченка, 307а та розі Варшавської й Соснової. Ці новобудови зводять з порушенням законодавства. Мер скерував свої листи щодо цього будівництва у правоохоронні органи. Він також заявив:

«Сьогодні хочу розкрити тему незаконних будівництв. В минулі роки держава провадила вкрай неефективну політику в сфері контролю за сферою будівництва, позбавивши міста впливу на цей процес. 

Ключовий орган, який має повноваження контролю – Інспекція держархбудконтролю була передана в підпорядкування уряду.  У Львові ситуація ускладнювалась ще й тим, що різні корупційні схеми, в які було задіяно зокрема Міністерство культури, дозволяли починати будівництво у зоні ЮНЕСКО взагалі без огляду на позицію міської влади. 

Як наслідок у місті з’явилось кілька десятків незаконних будівництв, частина з яких спотворили історичне середовище. Вирішення цієї проблеми є для нас зараз одним з пріоритетів. 

Є рішення уряду про передачу Інспекції держархбудконтролю в підпорядкування міста. Наше завдання – задіяти цей орган для наведення порядку з будовами. І, що найважливіше, покінчити з корупцією, яка панувала у цій сфері останніми роками. 

Але я також прошу підтримки у львів’ян в цій справі. Купуючи квартири у будинках, які зведені або будуються з порушенням законодавства, ви не лише сприяєте незаконній забудові Львова, але й ризикуєте своїми грошима.

Зокрема, я офіційно звертаюсь до львів’ян утриматись від купівлі нерухомості в наступних об’єктах: комплекс «Хмельницький хол» на вулиці Хмельницького, 284а, новобудова на вулиці На Нивах, житловий комплекс «Галіція» на вулиці Шевченка, 307а

новобудова на куті вулиць Варшавської й Соснової.  Я звернувся до правоохоронних органів з вимогою призупинити незаконний продаж квартир у цих будинках. А мешканців прошу бути пильними та не стати потенційними жертвами будівельних афер».

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів