У Львові не погодили будівництво багатоповерхівок у Брюховичах, яке дозволила селищна рада

13:42 2 вересня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні виконком не підтримав питання щодо будівництва підприємцями двох багатоквартирних житлових будинків на вулиці Курортній у смт Брюховичі.

У мерії наголошують: на відповідних ділянках є ліс, який потребує збереження, а відтак будуть скеровані звернення до Державної екологічної інспекції та інших контролюючих органів, аби унеможливити вирубку цінних дерев.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Цей проєкт рішення виконкому виносився близько року тому. В нас і тоді, і зараз був туди виїзд. Тоді ми відмовили у видачі містобудівних умов та обмежень, тому що там є не просто зелені насадження, а повноцінний ліс.

На жаль, виїзд, який відбувся нещодавно, показав, що багато дерев вже знищено з того часу. І хоча ця ділянка є у приватній власності підприємців, але, я вважаю, що це — вандалізм. Там є красиві повноцінні дорослі дерева, які повністю знищили.

Дуже прикро, що раніше Брюховицька селищна рада фактично повиділяла ділянки в лісі, який мав би максимально зберігатись», - пояснив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

Відтак, члени виконкому не підтримали проєкти рішень: «Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на нове будівництво ТзОВ «Перформенс 2» двосекційного багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом на вул. Курортній у смт. Брюховичі Львівської області» та «Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проєктування об’єкта будівництва на нове будівництво гр. Міндером Б. С. багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом на вул. Курортній у смт. Брюховичі Львівської області».

«Я пропоную протокольно звернутись до екологічної інспекції та контролюючих органів за дотриманням зелених зон, аби обстежити ці території і надати висновок щодо того, яким чином здійснюється контроль за неможливістю вирубки цінних дерев, які там є», - наголосив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

У Брюховичах на ділянці, де росте ліс, загальмували будівництво багатоповерхівок рестораторів зі Львова

На ділянках, які Брюховицька селищна рада незаконно вилучила з лісфонду та продала, збудували житло

Майно і земля військової частини в Брюховичах перейдуть до Львова, - рішення депутатів

Масштабну забудову в Брюховичах проштовхнули під прикриттям реабілітаційного центру. Хто у схемі

Прокуратура відсудила землю у Брюховичах, яка незаконно перебувала у власності росіянина

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів