У Брюховичах на ділянці, де росте ліс, загальмували будівництво багатоповерхівок рестораторів зі Львова

10:56 21 серпня 2021 р.

Фото до новини

Виконавчий комітет Львівської міськради 20 липня не розглядав питання про затвердження містобудівних умов та обмежень для двосекційного багатоквартирного житлового будинку в Брюховичах.

Про це інформують Наші гроші. Львів, пише Dailylviv.com.

Як повідомили у прес-службі Львівської міської ради, питання перенесли «з метою детальнішого доопрацювання».

Заявником було ТОВ «Перформенс 2», яке хоче збудувати житло із підземним паркінгом на двох ділянках загальною площею 0,22 га на вул. Курортній у Брюховичах. Це навпроти місцевого парку і впритул до території колишнього санаторію «Львів». Товариство володіє ділянками з лютого цього року.

Передбачається, що новобудова на дві секції буде не вище 18 метрів, 5-поверхова. Загалом розмістять 55 квартир, а відсоток забудови становитиме 45%. Зараз на ділянці ростуть дерева – для будівництва доведеться зрубати значну частину з них. Згідно із генпланом Брюхович, обидві ділянки розташовані на території садибної забудови, де не передбачено будівництво багатоквартирних будинків. Втім в проєкті МУО вказано, що функціональне призначення земельних ділянок – проєктована територія житлової багатоквартирної забудови. А також є детальний план території, який дозволяє тут багатоповерхівки, – про це йшлось на засіданні містобудівної ради, яка відбулася 23 липня.

Загалом планом цієї території передбачено розміщення чотирьох багатоповерхівок, одна з яких, 6-поверхова, вже зводиться ТОВ «Перфоменс».

Щоправда, на схемі, яку показали на містобудівній раді, будівля, яка вже будується, відмічена як 5-поверхівка, а на сайті ЛУН – візуалізації на шість поверхів. Аналогічно шість поверхів є на паспорті будівництва. На останній будинок містобудівні умови та обмеження ще не видавали.

Зауваження до будівництва

Окрім очевидної невідповідності генплану селища, були значні зауваження до майбутнього будівництва і в членів архітектурно-містобудівної ради. Наприклад, про недотримання ДБН щодо максимальної висоти 15 м для селищ і про те, що слід зменшити масштаб споруд та додати паркомісць.

«Так, справді є вимога про чотири поверхи для селищ. Але також є місцева містобудівна документація, яка формально має вищу силу. В будь-якому випадку, можуть вибрати те, що більше підходить», – коментує експерт із питань містобудування Георгій Могильний.

Кілька членів містобудівної ради під час засідання висловили сумніви щодо забудови Брюховичів багатоповерховим житлом, оскільки дачне, курортне містечко перетвориться «не ясно на що».

«Забудова, яку ви пропонуєте, не співрозмірна для Брюховичів. Це не тільки висота, це сама пляма забудови по відношенню до тих споруд, що є довкола… », – під час засідання ради повідомила членкиня ради Наталія Зінчук.

Ще один із членів містобудівної ради Вячеслав Якубовський зауважив, що рівень планування тут як «роблять студенти на четвертому курсі». І що тут справді місце лише трьохповерхівці.

Микола Буртик, який представляв проєкт на раді, натомість сказав, що вже були прецеденти багатоповерхової забудови в селищі.

«Якщо є ділянки вільні від забудови, то чому б ні», – сказав він.

Його підтримав один із членів містобудівної ради Габор Сарваш:

«Я власне трохи знаю ту територію, займався санаторієм «Львів», Власне кажучи, оця зона, яка прилягає – це господарська зона і там цінної забудови немає. Скажемо так, це міф, що Брюховичі є курортом і так далі – вже давно неправда. Не функціонує жоден із 20 піонерських таборів та санаторіїв», – заявив він, а потім додав, що в іншій частині санаторію справді є вілли, а плановані новобудови «інтелігентно вписані» в оточення.

У підсумку архітектурно-містобудівна рада погодила це питання 8 голосами за. Двоє виступили проти, ще п’ятеро утримались.

Про власників

90% ТОВ «Перформенс 2» належить ТОВ «Майстерня будинків «Квітка» і 10% – ТОВ «КУА «Актив». Бенефіціарами цих компаній є Андрій Худо, Юрій Назарук, Дмитро Герасімов (яким також належить «Холдинг емоцій «!Фест») і Назар Городецький, Богдан Куспісь, Ігор Таранський та Іван Коцьо.

Брюховичі хочуть перетворити на курорт

Майно і земля військової частини в Брюховичах перейдуть до Львова, - рішення депутатів

Масштабну забудову в Брюховичах проштовхнули під прикриттям реабілітаційного центру. Хто у схемі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів