Зелені зони дозволили перевіряти Держекоінспекції

13:58 9 вересня 2020 р.

Фото до новини

Державна екологічна інспекція ініціювала внесення змін до уніфікованої форми акта, завдяки чому зможе перевіряти виконання норм природоохоронного законодавства у зелених зонах.

 
Про це пише DailyLviv.

«Державна екологічна інспекція зможе перевіряти зелені зони! Ініціювали внесення змін до Уніфікованої форми акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів. Завдяки внесеним змінам тепер Держекоінспекція зможе перевіряти сквери та парки», - написав Андрій Мальований.

Уніфікована форма акта – це документ, в якому інспектори зазначають результати проведеної перевірки. Існуюча зараз форма акта не дає змоги ДЕІ перевіряти зелені зони.

«Уніфікована форма акта заповнюється інспекторами після перевірки суб’єктів господарювання. В ній описуються наявність чи відсутність порушень, перелік об’єктів, які перевіряються. Іншими словами, це покроковий план перевірки та його результати.
Форма акта, яка є в нас зараз, не дозволяє ДЕІ перевіряти зелені зони у містах. Тобто, якщо у парку чи сквері наявне порушення природоохоронного законодавства, інспекція не може його зафіксувати, адже не має відповідного акта.

Тим не менш, у зелених зонах дуже часто стаються випадки нанесення шкоди довкіллю. Вирубуються міські дерева, засмічуються газони та водойми, проте винні у цьому покарання не несуть.

Зміни до уніфікованої форми акта дозволять нам законно здійснювати перевірки у міських зелених зонах. А це крок до того, щоб припинити порушення та зберегти зелені куточки у мегаполісах», - пояснив Андрій Мальований.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів