12 тисяч гривень на 1 гектар: такими коштами підживлять громадські пасовища у 6 селах Львівщини

21:06 21 вересня 2021 р.

Фото до новини

Чотири громади Львівщини одержали 886,7 тис грн субвенцій для поліпшення своїх громадських пасовищ загальною площею 73,7 гектара.

Відбулося засідання конкурсної комісії з виконання Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства на Львівщині на 2021 - 2025 роки. Члени комісії заслухали заявки учасників та визначили сільгоспвиробників, які отримають додаткове фінансування з обласного бюджету. 

Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com

На засіданні також розглянули пропозиції органів місцевого самоврядування на заходи з поліпшення громадських пасовищ. На це комісія пообіцяла спрямувати більш як 960 тисяч гривень для чотирьох територіальних громад.

Найбільшу субвенцію - 444 тис грн - одержала Бродівська міська рада для поліпшення громадських пасовищ на території цієї територіальної громади  у трьох селах (с. Берлин, Клекотів, Лешнів). Їхня площа - 39,5 га.

Поголів'я великої рогатої худоби у цих селах становить 476 голів. За кошти субвенції знищуватимуть бур'яни хімічними засобами, проведуть культуртехнічні роботи, обробіток ґрунту, сівбу багаторічних трав.

Дві субвенції - 259,4 тис грн і 95,2 тис грн - здобула Миколаївська міська рада. Першу - для  громадського пасовища у селі Мала Горожанка на площі 14,6 га. Поголів'я ВРХ тут 52 голів. Другу - для громадського пасовища у селі Раделичі на площі 5,6 га. Поголів'я ВРХ тут більше майже втричі - 150 голів. 

Четверта субвенція надана Івано-Франківській селищній раді, яка зможе витратити 88,1 тис грн для аналогічних потреб громадського пасовища у селі Великополе на площі 14 га. Поголів'я ВРХ тут найменше - 30 голів. 

Загальна сума коштів - 886,7 тис грн.

Кому підуть ще 73,3 тис грн, поки що комісія не повідомила.

Фінансова підтримка заходів з поліпшення громадських пасовищ здійснюється за рахунок коштів, що надходять до спеціального фонду обласного бюджету в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва в межах передбачених асигнувань у вигляді субвенції органам місцевого самоврядування.

Умовою для отримання фінансування було рішення ОМС про створення громадських пасовищ, наявності проєкту землеустрою земельної ділянки комунальної форми власності та її реєстрації і проектно-кошторисної документації, яка визначає перелік і вартість робіт з поліпшення пасовищ. Заявки місцеві громади подавали до 1 вересня поточного року.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів