Вирубка лісу на Львівщині: поранено поліцейського та двох лісничих

13:06 22 травня 2021 р.

Фото до новини

Під час документування факту незаконної порубки лісу 19-річний мешканець Золочівського району стріляв у правоохоронців та співробітників лісгоспу з мисливської рушниці. Поліцейський із проникаючим вогнепальним пораненням шиї госпіталізований, лісничі після огляду лікарів відпущені додому.

Про це інформує відділ комунікації поліції Львівської області, пише Dailylviv.

21 травня, близько 22.40,  до поліції надійшло повідомлення від лісничих  про те, що в одному з лісових масивів ДП «Бродівський лісгосп» виявлено підводу з колодами.

На місце виїхала слідчо-оперативна група та співробітники сектору реагування патрульної поліції відділення №1 Золочівського районного відділу поліції. У лісовому масиві неподалік села Лешнів правоохоронці виявили підводу з колодами дерев породи «сосна». Близько 00.15, під час документування факту незаконної порубки лісу, з протилежного берега річки невідома особа здійснила постріли з невстановленої вогнепальної зброї, поранивши 20-річного співробітника поліції, а також двох лісничих – 34-річного майстра лісу та  49-річного інженера лісового господарства, співробітників Бродівського лісгоспу. Після цього зловмисник втік на мотоциклі.

На місці події працювали оперативники управління карного розшуку у Львівській області, слідчі слідчого управління поліції Львівщини, кінологи, експерти-криміналісти, співробітники криміналістичної лабораторії.

Вже невдовзі  правоохоронці встановили особу зловмисника, який стріляв у поліцейського та лісничих, це – 19-річний місцевий житель. Його затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Також встановлено, що постріли були здійснені з мисливської рушниці.

Поліцейського  з проникаючим вогнепальним пораненням шиї госпіталізовано, працівники лісової охорони після огляду лікарів від госпіталізації відмовилися. На даний час загрози життю поранених немає.

Слідчі відділення №1 Золочівського районного відділу поліції  відкрили кримінальне провадження за ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавленням волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Екологи звинувачують Стрийський лісгосп у «сірих схемах» вирубування дерев

Директор Стрийського лісгоспу віддав державний ліс під кар'єр

Дружина директора Стрийського лісгоспу колекціонує криптовалюту

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів