Директор Стрийського лісгоспу віддав державний ліс під кар'єр

10:41 13 квітня 2021 р.

Фото до новини

12 квітня 2021 року до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора ДП "Стрийське лісове господарство" Львівської області.


Відео: Львівський пресклуб

Про це інформує пресслужба Офісу генерального прокурора.

Як повідомили Dailylviv в ДБР, досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець підписав акт приймання-передання межових знаків, не провівши належної перевірки дійсних меж лісового господарства.

Внаслідок цього частина території, яка належить лісовому фонду, була відчужена суб’єкту підприємницької діяльності, що здійснює видобуток корисних копалин.

На відчуженій землі здійснювався незаконний видобуток піску, що завдало державі збитків на понад 24 млн грн.

Таким чином, директор лісгоспу обвинувачується у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід – Головне оперативне управління ДБР.

Директором ДП "Стрийське лісове господарстов" є Ростислав Павлів, за даними YouControl.

Річна зарплата Ростислава Павліва - 952 462 грн. У 2019 році Ростислав Павлів згідно з поданою декларацією придбав новий вантажний автомобіль Ford Ranger за 1031700 грн, а його дружина - у 2020 році - новий легковик Mercedes-benz  GLS-350. Дружина Павліва має також криптовалюту: 983 біткоїни (нинішня вартість одного біткоїна - понад 60 тисяч доларів), 776 - ефіріумів, 1409 - лайткоїнів. 

Екологи звинувачують Стрийський лісгосп у «сірих схемах» вирубування дерев

За 6 місяців НАЗК перевірить декларації всіх посадовців: у першій сотні - Зеленський, Шмигаль і Панечко з Рави-Руської

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів