Теракт у «Крокус Сіті». Кремлівський режим зняв вину з ІДІЛ і звинуватив Україну

14:51 26 березня 2024 р.

Фото до новини

Секретар Радбезу РФ Ніколай Патрушєв після того, як диктатор Владімір Путін звинуватив у вчиненні стрілянини в "Крокус сіті холі" "тих, хто воює з Росією руками київського режиму", заявив, що за терактом 22 березня стоїть Україна, а не ІДІЛ.

Про це інформують пропагандисти "РИА Новости""Интерфакс""Новая газета Европа", пише DailyLviv.com.

Пряма мова Патрушева у відповідь на питання чи стоять за терактом Україна, чи ІДІЛ: "Звичайно Україна".

Водночас прессекретар диктатора Кремля Дмітрій Пєсков сказав, що говорити про це неможливо, поки триває слідство.

"Президент (правитель РФ Владімір Путін – ред.) говорив, що, за наявними деякими даними, попередніми даними, ну, ви перечитайте ще раз слова президента (правителя РФ – ред.). Що саме (за зв'язок - ред.), природно, на цій стадії говорити неможливо (зв’язок з Україною – ред.). І коли слідство вважатиме це доцільним і можливим, природно, інформація буде надана", - сказав він.

Читайте також: Розстріл людей у «крокус сіті хол» був організований російськими спецслужбами - ГУР МО

Керівник МЗС РФ Сєргєй Лавров заявив, і собі, що Росії не потрібна запропонована допомога Інтерполу в розслідуванні теракту, оскільки "це явно буде проявом подвійних стандартів і, найімовірніше, буде спрямована на те, щоб просувати зручну для Заходу теорію про те, що це зробила "Ісламська держава", а Україна ні до чого".

"Нам така допомога навряд чи буде потрібна, впораємося самі", - вважає Лавров.

Також директор ФСБ Бортніков бездоказово заявив, що теракт у "Крокусі" готували радикальні ісламісти, а сприяли їм начебто спецслужби України, хоча й уточнив, що замовники нападу поки не встановлені.

Читайте також: Зеленський назвав путіна-терориста покидьком і нікчемою

Він також почав переконувати у тому, що терористи збиралися втекти в Україну, а російські спецслужби РФ "зробили все, щоб цього не сталося". "Те, що вони (терористи - ред.) збиралися туди (в Україну - ред.), і на них там чекали - це факт", - сказав Бортніков.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів