На Львівщині затвердили новий порядок надання та зберігання перепусток в комендантську годину

20:53 9 квітня 2024 р.

Фото до новини

Не всі перепустки, які надійшли до ОВА для продовження терміну, будуть продовжені.

Про це інформує пресслужба ЛОВА,

Новий Порядок передбачає заборону розміщення перепустки під склом транспортного засобу, або на іншому видному для огляду місці, а також передачу перепустки іншим особам.

На підставі наказу № 80/24 начальника Львівської ОВА від 9 квітня 2024 року «Про внесення змін до наказу начальника обласної військової адміністрації від 19 жовтня 2023 року № 247/23», затвердили у новій редакції «Порядок виготовлення, видачі, заміни, зберігання та повернення перепусток на території Львівської області під час дії комендантської години». Про це під час брифінгу в Офіційному медіацентрі при Львівській ОВА повідомив керівник апарату Львівської ОВА та комендант Львівської області Тарас Грень.

Читайте також: Порушникам комендантської години на Львівщині вручили повістки

Згідно з наказом власник перепустки зобов’язаний зберігати та використовувати перепустку таким чином, щоб не допустити її втрату, псування, або доступ до неї сторонніх осіб. Порядок забороняє розміщення перепустки під склом транспортного засобу, або на іншому видному для огляду місці, а також передачу перепустки іншим особам та використання її не за призначенням.

«Ця перепустка не стосується транспортного засобу, сторонніх осіб і подібних історій. Ця перепустка має відповідні серії, номерні знаки, чітко персоніфікована, адже видається на конкретну фізичну особу. Перепустки перевіряють відповідні компетентні органи. У правоохоронців є чатбот, за допомогою якого вони можуть перевірити, чи дійсно видавали перепустку на чиєсь імʼя. Використання підробленого офіційного документа – це кримінальна відповідальність. Перепустка – це офіційний документ, тож, відповідно дії, які інкриміновані як його фальшування, підлягають кримінальному переслідуванню в порядку 358 статті Кримінального розсуду України», – зауважив Тарас Грень. 

Керівник апарату Львівської ОВА підкреслив, що існують конкретні критерії для видачі перепусток, які передбачають необхідність забезпечення роботи критично важливої інфраструктури області (це працівники органів державної влади, підприємства критичної інфраструктури та ін.). Ці перепустки дають право перебувати або вільно пересуватися по області під час комендантської години, яка залишається незмінною з 00:00 до 05:00. 

Читайте також: На Мерседесі через площу Ринок: начальник патрульної поліції Львівщини подарував своїй дівчині перепустку (відео)

Для отримання перепустки необхідно надіслати на електронну адресу komendant@loda.gov.ua усі нижчезазначені документи, вказавши у темі електронного листа назву підприємства чи установи.

1) Письмове подання керівника організації з обґрунтуванням необхідності перебування зазначених осіб на території Львівської області під час комендантської години.

2) Додаток до подання — інформація про осіб у форматі Excel таблиці, форма якої розміщена за посиланням у коментарі.

Перепустки виготовляються за рішенням коменданта протягом 7 днів з моменту отримання подання і є безплатний.

Важливо:

Не всі перепустки, які надійшли до ОВА для продовження терміну, будуть продовжені. Рішення про продовження перепусток приймає комендант.

Алгоритм отримання перепусток залишається без змін. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів