Лікарню швидкої допомоги у Львові знову ремонтують за завищеними цінами. Переплата - мінімум 1 млн грн

17:56 9 квітня 2024 р.

Фото до новини

Очікувана вартість оголошеної у лютому закупівлі капремонту приймального відділення складала 24,6 млн грн.

Про це повідомляє NGL.media, пише DailyLviv.com.

Як зазначає видання, NGL.media виявило черговий приклад завищення вартості ремонту у Львівській лікарні швидкої допомоги. Цього разу мінімум мільйон гривень потенційних перевитрат ми виявили в розрахунках закупівлі капремонту приймального відділення 6-го блоку головного корпусу Першого медоб’єднання Львова, до складу якого й входить лікарня-замовник.

У середині березня NGL.media уже повідомляли про завищення вартості ремонту нейрохірургічного відділення цієї лікарні. Тоді адміністрація лікарні заявила, що ремонт оплачує анонімна благодійниця, а виявлені факти завищення вартості будматеріалів ретельно перевірять.

Читайте також: Якась фабрика смерті: львівська журналістка просить міністра МОЗ перевірити смертність у лікарні швидкої допомоги

Цього разу очікувана вартість оголошеної у лютому закупівлі капремонту приймального відділення складала 24,6 млн грн. Єдиним учасником торгів з пропозицією у 22,1 млн грн стало те ж саме ТОВ «Вельт Капітал», яке раніше отримало підряд на ремонт нейрохірургічного відділення. За відсутності конкурентів адміністрація лікарні уклала 12 березня з цією компанією договір на ремонт приймального відділення. За умовами контракту робота має бути завершена до кінця року.

Частину замовлення – монтаж протипожежної сигналізації – виконає ПП «Комплекс Безпека Сервіс», яке належить Галині Ястремській, дружині старости Бібрської міської ради Романа Ястремського.

Техзавдання також передбачає підсилення цегляних стін, облаштування ґанку та фасаду, ремонт системи водопостачання, каналізації, опалення та вентиляції, а також внутрішні оздоблювальні роботи.

Чи не найбільше, за підрахунками NGL.media, замовник може переплатити за панелі AGT товщиною 18 мм для виготовлення меблів. У кошторисі їх міряють чомусь у сотнях квадратних метрів, а вартість сотні визначена у 269,9 тис. грн, хоча середня вартість цих панелей складає 171,9 тис. грн за 100 м2.

Є й інші приклади. Навіс скляний Triplex, ціна далеко не найдешевшої моделі 9,72 тис. грн за «квадрат», хоча є варіанти і за 7,65 тис. грн/м2. Натомість у кошторисі вказана значно дорожча вартість – 16,59 тис. грн/м2.  З того ж скла планують встановлювати дашки для приямків по 18,7 тис. грн/м2, хоча у мережі легко знайти такі ж по 5,2 тис. грн/м2.

Показовою є різниця у вартості перегородок з панелей HPL. У кошторисі закладена майже вп’ятеро вища ціна – 10,2 тис. грн/м2 проти ринкової ціни (з фурнітурою) 2,2 тис. грн/м2.

Читайте також: Правда про лікарню швидкої меддопомоги у Львові

Переплатити доведеться і за водостійкий гіпсокартон, який у кошторисі порахували по 169 грн/м2, хоча мережеві магазини продають такий по 147,3 грн/м2.

У підсумку лише на цих п’яти позиціях потенційна переплата перевищуватиме мільйон гривень.

У відповідь на запит NGL.media в.о. гендиректорки лікарні Ірина Литвин заявила, що наразі договір знаходиться на перевірці управління фінансового контролю Львівської міськради. Якщо чиновники підтвердять завищення цін на витратні матеріали до договору можуть внести відповідні зміни, зменшивши загальну суму контракту.

Нагадаємо, що компанія-підрядник ТОВ «Вельт Капітал» належить львів’янці Тетяні Павленко, яка заодно є й директором підприємства. Які раніше виконувати замовлення компанія планує технікою ТОВ «Сімбо Капітал».

З початку 2024 року ТОВ «Вельт Капітал» уклало з Львівською лікарнею швидкої допомоги уже три угоди на загальну суму понад 44,5 млн грн.

У ЛМР відреагували на публікацію в ЗМІ. Управління контролю та аудиту Львівської міської ради проводить перевірку проєкту та тендерної документації капітального ремонту приймального відділення у лікарні святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання Львова.

«За результатами публікації у виданні NGL media, управлінням контролю та аудиту проводиться перевірка проєкту та тендерної документації. Про результати перевірки буде повідомлено додатково», - зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів