Прикордонники затримали ізраїльтянина, якого розшукує поліція Австрії

12:26 9 квітня 2024 р.

Фото до новини

Іноземець надав для перевірки посвідку на тимчасове проживання в Україні та посвідчення водія, видане йому в Україні.

50-річного ізраїльтянина, який незаконно перетнув кордон з Угорщини, затримали прикордонники Мукачівського загону. Про це повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон, пише DailyLviv.com.

Невідому особу прикордонний наряд відділу «Вилок» виявив під час патрулювання.

У ході огляду місцевості прикордонники виявили паспорт громадянина Ізраїлю та ізраїльські водійські права, у яких було вклеєно фото затриманого, проте установчі дані не збігалися з даними, вказаними у пред’явлених прикордонникам документах.

Чоловік пояснив, що знайдений нарядом паспорт він придбав під час перебування за кордоном за 7 тисяч євро, оскільки його паспорт у зв’язку із закінченням терміну дії був недійсним.

У ході подальшого з’ясування обставин, прикордонникам стало відомо, що ізраїльтянин перебуває у міжнародному розшуку. Правоохоронці Австрії розшукують його за крадіжки зі зломом. 

Щоб уникнути відповідальності, іноземець вирішив повернутися в Україну, де проживав впродовж кількох років. Зі слів затриманого, за сприяння у незаконному перетинанні кордону він заплатив невідомим особам 10 тисяч євро.

Про наявність у діях іноземця ознак злочину, передбаченого ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів», прикордонники повідомили співробітників Нацполіції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів