Мати мобілізованого заплатить 85 грн штрафу за розбиті вікна в мікроавтобусі ТЦК

20:19 9 квітня 2024 р.

Фото до новини

Обставиною, що пом’якшила відповідальність порушниці, суд зарахував щире каяття.

Про це повідомила Судово-юридична газета, пише DailyLviv.com. У мережі поширилося відео, на якому кілька жінок оточили автомобіль ТЦК на Хмельниччині, а одна з них побила вікна. Напад стався на військовослужбовців Шепетівського РТЦК.

Жінка, яка пошкодила бус працівників ТЦК на Хмельниччині, заплатить штраф. Про це йдеться у постанові Ізяславського районного суду Хмельницької області (справа № 675/506/24).

Суд оштрафував на 85 грн нападницю - машиністку з прання білизни Кунівського закладу дошкільної освіти «Берізка» за вчинення дрібного хуліганства (стаття 173 Кодексу про адміністративні правопорушення).

Як вказано у матеріалах справи, 29 березня жінка, перебуваючи поблизу місцевого будинку культури, висловлювалась нецензурною лайкою у бік представників ТЦК та СП і дерев’яною палицею пошкодила вікна в автомобілі Mercedes-Benz, яким пересувалися військові.

У суді порушниця визнала провину та щиро розкаялася. Просила суд врахувати її важкий емоційний стан, пов’язаний із постійними переживаннями за сина, який є мобілізованим. Пообіцяла у подальшому протиправних дій не вчиняти.

Обставиною, що пом’якшила відповідальність порушниці, суд зарахував щире каяття. Окремо взяв до уваги те, що жінка раніше не притягувалася до відповідальності і що вона працює у дошкільному закладі.

Крім штрафу, жінка також має заплатити 605,6 грн судового збору.

Раніше служба зв’язків з громадськістю Хмельницького ОТЦК та СП передбачала, що жінка, яка напала на автомобіль працівників ТЦК, понесе покаранання 

Поліція відкрила адміністративне впровадження за статею 173 «Дрібне хулігантство». Санкції статті передбачають накладення штрафу у розмірі 3-7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадські роботи на строк 40-60 годин, виправні роботи на строк 1-2 місяці з відрахуванням 20% заробітку, адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів