Житомирян закликають масово протестувати проти відходів зі Львова, – активіст (+відео)

23:36 16 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Ірини Коцюби в інтернет-мережі «Facebook»

Волонтер і громадський активіст Ірина Коцюба стверджує: «Сьогодні в Житомирі немає полігону, тому сморід, просочування в підземні води небезпечних речовин, забруднення довкілля».

Волонтер і громадський активіст Ірина Коцюба повідомила сьогодні, 16 червня:

«Кому прийшло в голову зі Львова везти сміття? І куди – на звалище? Сьогодні в Житомирі немає полігону, тому сморід, просочування в підземні води небезпечних речовин, забруднення довкілля. Збір небайдужих житомирян – о 17.00 на кінцевій зупинці №53 та №53а «Крошня» на вулиці Андрієвській.

Звалище засноване стихійно в 1957 році на місці старого глиняного кар’єру в районі «Крошні». За роки експлуатації терикон звалища виріс більше 30 метрів, його площа -19 гектарів, з яких рекультивовано п’ять гектарів.

Наприкінці 1998 році вилучено 10 гектарів земель ПАТ «Крошенського цегельного заводу» й надано управлінню ЖКГ під розширення міського звалища і знову без належних умов, зараз воно розміром 22 гектарів, де накопичилося більше трьох мільйонів тонн відходів. Звалище перевантажене, відсутнє огородження по периметру, немає санітарно-технічного паспорту, не знешкоджується повністю фільтрат.

Звалище потребує невідкладної санації та рекультивації. На звалище виконують такі основні роботи: вивантаження, складування, ущільнення та ізоляцію відходів.

Житомир готується до масового протесту! В нас своїх відходів немає куди складувати, а тут ще зі Львова.

P.S. Вихід є. Створити завод з переробки та сортування сміття і обов'язково (!!!) за межами міста, тільки тоді можна буде говорити про прийняття сміття зі Львова! Ще треба відвести нову земельну ділянку, провести всі відповідні заходи щодо проектування полігону й тільки тоді можна знову говорити про сміття зі Львова!».

Ірина Коцюба написала на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Як інформував «ЩЛ», Житомир щодня приймає зі Львова до 700 кубометрів сміття.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів