Володимир Масняк, Олексій Дудик, Богдан Пенюк, Роман Пащак. Прощання з Героями

09:53 20 травня 2024 р.

Фото до новини

Сьогодні, 20 травня, Львівщина прощається з чотирма захисниками.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Щоденно о 9 годині вшановуємо хвилиною мовчання світлу памʼять усіх, хто загинув за Україну через російську агресію.

Сьогодні Львівщина прощається з захисниками:

Володимир Масняк – житель міста Броди Золочівського району. Воїн був номером обслуги кулеметного відділення взводу вогневої підтримки роти. Долучився до лав ЗСУ  в лютому 2022 року.

Загинув 15 травня 2024 року поблизу населеного пункту Лук'янці Харківської області. Йому було 42 роки.

Олексій Дудик – уродженець села Високе, Вінницької області.

Після завершення навчання проходив строкову військову службу у Навчальному центрі імені Василя Вишиваного, згодом був переведений на посаду командира відділення зенітно-ракетних військ до 45-го полку імені Олександра Красіцького НГУ.

Впродовж 2004-2008 років працював інспектором охорони на різних підприємствах, також протягом певного часу обіймав посаду сапера-радіотелефоніста групи розмінування. У 2008 році був прийнятий на службу до Державної кримінально-виконавчої служби України, понад 10 років пропрацював у Личаківській виправній колонії (№30).

Початок повномасштабного вторгнення російської федерації зустрів на передовій. Одним із перших брав участь у боях за Рубіжне, Сіверськодонецьк та Попасну, де отримав поранення. Перевівся до лав 3-ї окремої штурмової бригади. За відданість присязі і народу України був нагороджений численними відзнаками, зокрема, медаллю Міністерства оборони «15 років сумлінної служби» та нагрудним знаком «За зразкову службу».

Богдан Пенюк – житель міста Великі Мости Червоноградського району.

Служив кулеметником 1-го стрілецького батальйону військової частини А7015.

Був сержантом. Загинув 12 травня 2024 року під час виконання бойового завдання, в районі населеного пункту Ковалівка Луганської області.

Роман Пащак – родом із села Жулин Стрийської громади. Добровольцем відправився на фронт наприкінці 2022 року. Брав участь у бойових діях до січня 2024 року. З того часу не був при виконанні службових завдань. Помер у лікарні міста Запоріжжя. Смерть не пов'язана із захистом Батьківщини, але ми дякуємо за рік боротьби у лавах ЗСУ.

Вічна памʼять усім полеглим захисникам!

Нагадаємо, вчора, 19 травня, на Львівщині попрощалися з прикордонником і десантником. Роман Дах і Юрій Масленко загинули 16 і 12 травня

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів