Заморозки на Львівщині. Які фрукти постраждали найбільше

15:06 20 травня 2024 р.

Фото до новини

Нічні заморозки до -3ºС точково вплинули на плодово-ягідні насадження львівських садівників і ягідників, подекуди пошкодивши в окремих господарствах до 15-30% площ насаджень.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Нічні заморозки до -3ºС точково вплинули на плодово-ягідні насадження львівських садівників і ягідників, подекуди пошкодивши в окремих господарствах до 15-30% площ насаджень, повідомляють в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА.

За інформацією садівників вибірково постраждали зав’язі кісточкових насаджень —  вишні, черешні, сливи та пізні сорти яблунь отримали пошкодження цвіту. Частково заморозки вплинули і на ягідні культури, зокрема в окремих господарствах є пошкодження суниці садової у відкритому ґрунті та смородини.

Читайте також: Зміна клімату. Українські аграрії жнивуватимуть рано — вже у травні

«Через аномально теплу погоду і  ранню весну на Львівщині на три тижні раніше ніж минулого року розпочався сезон збору тепличної суниці садової. Сезон збирання врожаю суниці відкритого ґрунту очікується вже у  третій декаді травня, що також на 2-3 тижні раніше минулого року. Маємо надію, що попри часткове пошкодження ягідників будемо з хорошим врожаєм»,  -  коментує Тетяна Гетьман, директорка департаменту.

В області вже розпочався сезон збору врожаю сортів ранньої суниці садової, яку аграрії реалізовують на ринках міста і області.

Читайте також: 4 мільйони малих фермерів в Україні готові поділитися своїм досвідом з польськими колегами, - Мінагрополітики

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів