У Нацполіції розповіли, в якій області найбільше ухилянтів

13:37 20 травня 2024 р.

Фото до новини

Територіальні центри комплектації (ТЦК) передали до Національної поліції України інформацію про 94,5 тис. осіб, які ухиляються від явки до військкоматів. З них 20 031 було знайдено поліцією та доставлено до ТЦК.

Про це Нацполіція повідомила Oboz, пише DailyLviv.com.

Найбільшу кількість ухилянтів зафіксовано на території Дніпропетровської області: за чотири місяці 2024 року до підрозділів поліції регіону надійшло 38 282 звернення з ТЦК з даними тих українців, які ухиляються від явки (служби). А 5 511 осіб вже було знайдено та доправлено до ТЦК.

Відповідь ГУНП в Дніпропетровській області

До Головного управління Національної поліції у Чернігівській області надійшло 9 115 звернень ТЦК для встановлення місця перебування та доставлення осіб, які ухиляються від військової служби під час мобілізації. З них 1 429 осіб було знайдено та доправлено до територіальних центрів.

На Харківщині до поліції надійшла інформація про 4 664 ухилянтів.

Читайте також: Восьмий смертельний випадок у травні. У Тисі знайшли тіло ще одного потопельника-невдахи

«Під час відпрацювання звернень, поліціянтами було встановлено та доставлено 1 954 осіб до районних територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки», – повідомив заступник начальника ГУНП у Харківській області Віталій Гузь.

У ГУНП у Житомирській області повідомили, що облік звернень від територіальних центрів комплектації щодо встановлення місцеперебування та доставлення осіб, які ухиляються від явки, з 15 листопада 2023 року здійснюється відповідно до нового алгоритму взаємодії Нацполіції та ТЦКСП.

Тому станом на кінець квітня 2024 року в поліцію передали дані про 8 289 жителів регіону, які порушили законодавство про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію. Причому, як повідомив начальник управління превентивної діяльності ГУНП Олег Бродський, 2 452 з них уже знайдено правоохоронцями та доправлено до ТЦК.

Читайте також: Одночасно в «Резерв+» намагались увійти 700 000 осіб. Скільки військовозобов’язаних оновили дані

На Кіровоградщині поліція зареєструвала 5 955 звернень територіальних центрів комплектації про ухилення від призову та мобілізації. А ось скільки ухилянтів правоохоронці в результаті знайшли і доправили до ТЦК, заступник начальника ГУНП Олександр Сагаль не повідомив, оскільки окремий облік відомостей про таких осіб поліціянтами не ведеться.

Інші дані по областях:

  • в Івано-Франківській області у 2024 році поліція зареєструвала 2 328 звернень від ТЦК, вже знайдено та доправлено туди 1 814 осіб; 
  • у Полтавській області до поліції надійшло звернення щодо 7 433 ухилянтів, з них знайдено та доставлено до ТЦК 2 591;
  • правоохоронці Рівненської області повідомили про 9 832 ухилянтів, 1 828 з яких вдалося розшукати та доправити до військкоматів;
  • на Вінниччині від військкомів «тікають» 7 288 мешканців регіону. 2 325 ухилянтів правоохоронці вже знайшли;
  • до поліції Хмельницької області надійшло 1 085 звернень, проте скількох з них правоохоронцям вдалося знайти, наразі невідомо.

Читайте також: Військовозобов'язаним можуть вручити повістку на роботі

«Відмовилися надати дані про ухилянтів у поліції Донецької, Херсонської, Тернопільської та Черкаської областей. Відмову аргументували різними причинами: у відповідях йдеться про те, що запитувана інформація є службовою, має обмежений доступ тощо. У Чернівецькій області заявили, що такий облік не ведеться», – йдеться у матеріалі.

Відповідно, на сьогодні вже є дані, що військкоми передали поліції інформацію про 94 526 ухилянтів. З них 20 031 було знайдено поліцією та доставлено до ТЦК.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів