Завтра у Львові поховають відомого художника та реставратора Мирослава Отковича

17:27 27 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Про це повідомила пресслужба ЛМР.

"Чин похорону за відомим художником та реставратором Мирославом Отковичем відбудеться о 12.00 у Храмі Святої Трійці УГКЦ (вул. Тершаковців, 11а). 

Поховають Мирослава Отковича на 75-му полі Личаківського кладовища у родинному гробівці", - йдеться в повідомленні.

Мирослав Откович народився 1 квітня 1947 року в селі Вовчухи Городоцького району Львівської області. У 1968 році закінчив Львівське училище прикладного та декоративного мистецтва ім. І. Труша. Після закінчення училища два роки працював на одному із заводів Львова в галузі дизайну. У 1970–1980 роках працював реставратором в Національному музеї у Львові.

З 1980 року є членом Національної спілки художників України. У 1983 році очолив Львівську філію Національного науково-дослідного реставраційного центру України. У 1986–1989 роках був членом комісії з акварелі Спілки художників СРСР.

У 1979 році працював у творчій групі «Карпати», у 1982 році - у творчій групі «Києву 1500 років», у 1986 році - у творчій групі «Естонія».

У 2001 році закінчив Львівську національну академію мистецтв. Того ж року обійняв посаду директора Національного музею у Львові, на якій перебував до 2003 року.

У 2006 році працював над обстеженням мозаїк в Софії Київській спільно з поляком Вєславом Фабером. Того ж року працює над творчим проєктом «Король Данило», у наступному, 2007 році, працює над творчим проєктом «Сім слів Христа на хресті».

Разом із С. Кубівим та В. Турецьким у 2007 році засновує громадську організацію «Мистецький фонд ім. Короля Данила».

Учасник всесоюзних, республіканських та зарубіжних виставок. Створив цілу низку робіт у техніці акварелі та темпери. Учасник багатьох творчих груп в Україні та за кордоном.

Ініціатор організації професійної реставраційної освіти у Львові (відкриття відділів реставрації в Львівському коледжі декоративного та ужиткового мистецтва ім. І. Труша та Львівській Національній академії мистецтв). Автор проекту «Реставрація іконостаса з церкви Воздвиження Чесного Хреста монастиря Скит Манявський» авторства Йова Кондзелевича (Богородчанський іконостас) - пам'ятки мистецтва національного значення.

Львівська політехніка втратила багатолітнього проректора

Помер головний диригент Львівського театру опери та балету

Помер фронтмен гурту Мертвий Півень Михайло Барбара

Помер Левко Підлісецький

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів