Верховна Рада прийняла постанову про 70-річчя Львівської академії мистецтв

15:20 16 листопада 2016 р.

Львівська національна академія мистецтв

Львівська національна академія мистецтв
Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

До Львова з’їхалися на урочисту подію поважні гості та почесні діячі культури з різних куточків України та з-за кордону.

Верховна Рада України ухвалила зміни до першого розділу додатку до постанови «Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2016 році» (№4662). За це рішення проголосували 239 народних депутатів із 334 зареєстрованих у сесійній залі.

Цією постановою передбачається додати до переліку відомих подій в Україні, які цього року відзначатимуться на державному рівні, 70 років з часу заснування Львівської національної академії мистецтв (6 вересня 1946 року). Як зазначається у пояснювальній записці, Львівська академія – вищий навчальний заклад ІV рівня акредитації, офіційно створена у вересні 1946 року (початково – як інститут прикладного і декоративного мистецтва), а в 1994 році вона була реорганізована у Львівську державну академію мистецтв.

21 серпня 2004 року за вагомий внесок у розвиток національної освіти і науки, загальнодержавну і міжнародну діяльність їй надано указом Президента України статус національного навчального закладу. Зазначається, що Львівська національна академія мистецтв активно співпрацює з вітчизняними і закордонними навчальними закладами. 

Серед закордонних партнерів чимало відомих європейських художніх академій та інститутів у Польщі, Франції, Угорщині, Австрії, Болгарії, країнах Прибалтики, що особливо актуально в плані європейської освітньої інтеграції. 21 випускник академії став лауреатом Національної (державної) премії України імені Тараса Шевченка.

Про це повідомили сьогодні, 16 листопада, в інформаційній агенції УНІАН. Натомість у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації розповіли в середу, що Львівська Національна академія мистецтв (ЛНАМ) святкує 70-літній ювілей сьогодні. 

Відтак, до Львова на цю урочисту подію з’їхалися поважні гості та почесні діячі культури з різних куточків України та з-за кордону. За словами директора департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Христини Береговської, у рамках святкувань ювілею академії передбачено такі заходи як Міжнародна наукова конференція «Львівська національна академія мистецтв та етапи формування національної професійної мистецької освіти», відкриття виставки «Львівська школа рисунку 1947-2016 років», виставка творів митців-фундаторів ЛНАМ, виставка творів художників-педагогів Косівського інституту та училища прикладного і декоративного мистецтва ЛНАМ, виставка творів сучасних художників-педагогів ЛНАМ, урочиста академія «70 років Львівської національної академії мистецтв та 140 років мистецької освіти у Галичині.

Особливої уваги заслуговує урочисте дійство у Оперному театрі за постановкою Ростислава Держапільського. Гостей свята зокрема, дивуватимуть неординарним представленням 16-ти кафедр академії методом театральних постановок, музичних та вокальних комбінацій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів