Помер Левко Підлісецький

08:49 10 серпня 2021 р.

Фото до новини

Після важкої хвороби помер Левко Підлісецький, львівський підприємець, політик, колишній депутат Верховної Ради України, котрий багато років очолював великі енергетичні підприємства, входив у Наглядову Раду Укренерго.

Про це у Facebook повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, пише Dailylviv.com.

«З сумом повідомляю, що внаслідок важкої хвороби відійшов у вічність Левко Підлісецький, мій товариш, колега та побратим. Щирі співчуття родині та близьким. Вічная пам‘ять!», - повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Довідка

Лев Теофілович Підлісецький народився 29 травня 1977 року у місті Львів. Батько — відомий львівський лікар Теофіл Миронович Підлісецький. Мати — Анізія Маркіянівна, науковий співробітник Львівської політехніки.

У 1991 році вступив у Львівський фізико-математичний ліцей. У 1994—1999 рр. навчався у ДУ «Львівська політехніка» та отримав диплом спеціаліста з відзнакою за фахом «Фінанси». У 1997 році проходив навчання в університеті м. Ковентрі (Велика Британія) на факультеті міжнародних навчань та права. За час навчання в університеті здобував 3-тє (1997 р.) та 5-те (1998 р.) місця на Всеукраїнській олімпіаді з фінансів.

У травні 2001 року призначений директором з економіки та фінансів ВАТ «Галенергобудпром», що у м. Стрий (завод з виробництва металевих залізобетонних конструкцій з кількістю працівників до 400 осіб). З травня 2003 року на посаді генерального директора/голови правління ВАТ «Галенергобудпром». З липня 2006 року голова правління/генеральний директор ВАТ «Південьзахіделектромережбуд»/ПАТ «Південьзахіделектромережбуд».

У 2009 році ініціював та запровадив у Львові перші в Україні регулярні екскурсійні тури на так званому «Безрейковому поїзді», а згодом ще й на «Чудо бусі». Було створено туристичну компанію «Чудо Тур» яка пропагує та здійснює діяльність із в'їзного та внутрішнього туризму по Україні. Був ініціатором створення та президентом Львівського туристичного Альянсу у 2013 році.

У 2014 році обраний народним депутатом України 8-го скликання.[5][6] Закінчив навчання на програмі MBA Львівської бізнес-школи УКУ.

Одружений. Доньки: Богдана (2003 р.н.), Марта (2006 р.н.) та Соломія (2012 р.н.).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів