Як не потрапити в сучасне рабство - поради від фахівчині зі запобігання торгівлею людьми

20:27 30 липня 2022 р.

Фото до новини

30 липня відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. Для українців і українок ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, експлуатації та насильства зросли після початку повномасштабної війни росії проти України.

Про це пише Dailylviv.com.

Президентка Громадської організації «Ла Страда-Україна» Катерина Черепаха дала низку порад, як не стати жертвою торгівлі людьми: 

"Нікому не довіряйте ваш паспорт. Документи, що засвідчують вашу особу, завжди повинні знаходитися лише у вас. Зробіть та збережіть копії найважливіших документів або сфотографуйте їх і надішліть собі на електронну пошту, у хмарне сховище чи особам, яким ви довіряєте і з якими підтримуєте зв’язок щодо вашої подорожі.

Будьте обережні щодо пропозицій від приватних осіб, які не є представниками офіційних структур та організацій, координаційних чи волонтерських центрів.

Залиште близьким чи друзям детальну інформацію про своє майбутнє місце перебування за кордоном з адресою та контактними телефонами або намагайтесь повідомити інформацію одразу після прибуття. Намагайтесь підтримувати постійний зв’язок із рідними чи друзями. Домовтеся з ними про кодове слово, фразу чи символ, які повідомлять, що ви в небезпеці.

Довідайтеся номери телефонів українського посольства та консульських представництв за кордоном та візьміть їх із собою. Якщо ви опинились у скрутній ситуації або вам щось загрожує, звертайтеся до представників своєї країни, які допоможуть вам. Якщо в країні вашого перебування немає посольства України, телефонуйте до посольства України в сусідній державі.

У переважній більшості країн активно працюють неурядові організації та служби, котрі надають допомогу особам, які опинились у скрутному становищі. Майте при собі їхні контакти та звертайтеся до них у разі потреби.

У випадку, якщо ви відчули загрозу від людини, яка пропонує вам допомогу за кордоном, абови вже ідентифікували, що потрапили до рук шахраїв, – телефонуйте за номером 112 або звернітьс до відповідних служб і/або організацій, зокрема до поліції, посольства, прикордонних служб, волонтерів, гуманітарних місій тощо".

У найбільшу зону ризику потрапили чотири категорії осіб, - президентка Ла Страда-Україна

Українцями найбільше торгують у трьох країнах: постраждалі найчастіше походять з обласних та районних центрів

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів